Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περίπτερο – κιόσκια
Από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει φέτος το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, ώστε οι ξένοι που θα βρεθούν στην περιοχή να μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη.
Το υλικό που θα διανέμεται (χάρτες, κάρτες κ.λπ.) θα το παράσχει ο Δήμος, αλλά τα νέα παιδιά που θα στελεχώσουν το περίπτερο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα, θα τα βρει και θα τα πληρώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
=> Αντε να αναπλάσουμε την πλατεία 1866, το πιο κεντρικό σημείο, μεταξύ παλιάς και νέας πόλης.
=> Κι ας αφήσουμε τη Δημοτική Αγορά να τραβήξει τον… δρόμο της. Μα δεν έχει κανένας την ανάγκη της, έτσι όπως την έχουμε παραφορτώσει με κάθε λογής πανηγυράκι!…
=> Ακόμη και η Πλατεία Δικαστηρίων πρέπει ν’ ανοίξει τα φτερά της. Με πρώτη κίνηση να εξαφανιστούν εντελώς τα τροχοφόρα πάσης μορφής. Να απελευθερωθούν εντελώς οι στάσεις των αστικών λεωφορείων και τα υπηρεσιακά οχήματα Αντιπεριφέρειας, δικαστικών κ.λπ. οχημάτων που είναι απαραίτητα.
=> Και βέβαια η κτηριακή εγκατάσταση των Επανορθωτικών Φυλακών, αν είναι κατεδαφιστέα, να προχωρήσουμε στο ´τάκα τάκα´! Για να αποδώσουμε τον χώρο στάθμευσης στον Δήμο με χαμηλό αντίτιμο την ώρα.

Είστε περίεργοι;
Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων -24/3 και 17/3 αντίστοιχα- είναι χαρακτηριστικές και αξίζει να τις προσέξετε, αφού δεν δίνονται τα νούμερα απ’ όλους τους… παίκτες. Δείτε τις πρώτες εννιά:
    24/3    17/3
1. Πρώτο θέμα    143.270    145.200
2. Το ΒΗΜΑ    140.890    132.820
3. ΕΘΝΟΣ    111.510    101.370
4. Real News    94.350    98.530
5. Kαθημερινή*    87.043    93.167
6. Δημοκρατία    36.580    26.120
7. Τύπος    27.100    25.180
8. Ελευθεροτυπία    25.010    22.690
9. Ριζοσπάστης     20.380    17.640
*Στην κυκλοφορία της κυριακάτικης ´Καθημερινής´ που κυκλοφόρησε στις 24/3 περιλαμβάνεται ο αριθμός των συνδρομών.

Για την περιοχή…
…του Αθω, ενδιαφέρονται οι Ρουμάνοι: Πλήθος Ρουμάνων επισκεπτών συγκέντρωσε η εκθεσιακή συμμετοχή της προ του Αθω περιοχής στη διεθνή έκθεση TTR του Βουκουρεστίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.
Σκοπός της συγκεκριμένης συμμετοχής ήταν η συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και του υπάρχοντος κλίματος σε ό,τι αφορά τον μαζικό τουρισμό και τη διακίνηση του μέσω τουριστικών γραφείων –  μελών του οργανισμού.
Επιπρόσθετα το marketing plan του 2013, αναφερόμενο στη ρουμανική αγορά, επικεντρώνεται στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού.

AGENDA εκθέσεων
• 7 – 9 Aπριλίου: ´China 2013 στο Πεκίνο´ που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.
• 12 – 14 Απριλίου: ´E-λαδι-οίνος 2013´ έκθεση που είναι αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και το κρασί, φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, στοχεύει στην προβολή και προώθηση των δύο αυτών βασικών εθνικών προϊόντων της Ελλάδας.
• 18 – 21 Απριλίου: Για 7η φορά πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση ´Γεύσεις και Ζωή´ στο Ζάππειο Μέγαρο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.gefseis- zoi.gr
• 18 – 21 Απριλίου: Η 6η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης ´Εcotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα´ στο εκθεσιακό κέντρο ´Metropolitan Expo´.
• 24 έως 28 Απριλίου: ´Ανθοκομική Εκθεση και συναφών ειδών´ Κοζάνης στα Κοίλα του Νομού.
Την έκθεση διοργανώνουν το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κοζάνης και για πρώτη φορά, στο πλαίσιό της εντάσσεται και ο τομέας ´Αγροτικών Ειδών και Υπηρεσιών´.
Είστε έτοιμοι;
Στην πόλη Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, πραγματοποιείται από 28 – 31 Οκτωβρίου 2013, η διεθνής εμπορική έκθεση ´Mediterranean Food & Drink Expo, Northem & Easten Europe´.
Περισσότερα: www.mfdexpo.com

Το Επιμελητήριο…
…Δωδεκανήσου έκανε παρέμβαση για την υποβάθμιση της υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ., στα Χανιά, οι δικοί μας, γιατί δεν ασχολήθηκαν;
– Δείτε πως αντιμετωπίζουν το θέμα οι Δωδεκανήσιοι και τα ξαναλέμε:
«Την προσωπική παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απαράδεκτη -όπως τη χαρακτηρίζει- απόφαση της υποβάθμισης της υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. στον Νομό Δωδεκανήσου ζητά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει σημαντικές αρνητικές επιδράσεις στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων».
Και συνεχίζει:
Στη σχετική επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού, αναφέρεται «ότι η Ρόδος, η Κως και τα λοιπά νησιά αποτελούν τους προορισμούς οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας, με αποτέλεσμα σήμερα τα νησιά μας να τα επισκέπτονται άνω των 3.000.000 τουρίστες».
«Στην περιοχή μας λειτουργούν άνω των 1.200 ξενοδοχείων, 3.000 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, 300 επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και δικύκλων και περίπου 5000 εμπορικές επιχειρήσεις αρμοδιότητας του Ε.Ο.Τ.».
Λέει κι άλλα επιχειρήματα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, γιατί να μην ακούγεται και η φωνή του δικού μας Επιμελητηρίου.
– Πώς καταλήγει η παρέμβαση των Δωδεκανησίων;
«…το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι στα Δωδεκάνησα θα έπρεπε να λειτουργούν τουριστικές σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου, ερευνητικά κέντρα τουρισμού, αποκεντρωμένες υπηρεσίες τουρισμού, με δυνατότητα να λύνονται τοπικά διάφορα θέματα της τουριστικής υποδομής».
Εναντι αυτών παρατηρούμε μια συνεχή εγκατάλειψη και αποδυνάμωση των υπηρεσιών στο όνομα δήθεν της εξοικονόμησης πόρων, υπενθυμίζοντας ότι «η περιοχή της Δωδεκανήσου προσφέρει στο Εθνικό Ταμείο πολύ περισσότερα από ό,τι εισπράττει και μπορεί να προσφέρει πολλαπλάσια, φτάνει οι επιτελικές υπηρεσίες του Νομού μας να ενισχυθούν και όχι να απαξιώνονται».

Διήμερο στην Αθήνα…
…με το καράβι το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου 2013, για να επισκεφθείτε την έκθεση Photovision 2013, που διοργανώνεται από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ´Στάδιο Ξιφασκίας´ – Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Σίγουρα, κάτι απ’ όλα, θα σας ενδιαφέρει. Οπως:
• Φωτογραφία, • Video • Digital Imagine, • Professional Media, •Ψηφιακό άλμπουμ, • Photobook, • Mobile Imaging, • Photorinishing, • Εκθέσεις φωτογραφίας, • Σεμινάρια και Workshops, • Live φωτογραφίσεις.
Ωράριο λειτουργίας:
– Παρασκευή 5 Απριλίου 4 έως 9 μ.μ.
– Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 από 11 π.μ. έως 9 μ.μ.

Παγκρήτια έκθεση…

…διοργανώνεται στην Αθήνα, από 24 έως 27 Μαΐου 2013, στο στάδιο TAE KWON DO που βρίσκεται στο ´Δέλτα´ του Φαλήρου.
Αν προσέξετε τις ημέρες πρέπει να συμπίπτουν – εκτός αν κάνουμε λάθος- με τη διοργάνωση, από πλευράς Χανίων του ´Αγροτικού Αύγουστου 2013´ στο Μόναχο της Γερμανίας.
Επί πλέον ´καπάκι´ στις 28 και 29 Μαΐου, διοργανώνονται τα ´Posidonia 2013´ εκδήλωση που λόγω της θεματικότητας της για μας παρουσιάζει ενδιαφέρον στο σκέλος της κρουαζιέρας.

Το πρώτο φύλλο…

…αγγλόφωνης έκδοσης που κυκλοφόρησε την Πρωταπριλιά, στα Χανιά και δεν είναι… πρωταπριλιάτικο!
Με 32 έγχρωμες σελίδες γεμάτες φωτογραφικό υλικό και κείμενα χρηστικά από τα πιο απλά μέχρι τα δύσκολα.
Ιδανικό βοήθημα χρήσιμο ακόμα και γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν άπταιστα την αγγλική γλώσσα.
Υπεύθυνος, ο Παντελής Γιαΐτσης, γνωστός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού ´Νέα Τηλεόραση´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα