Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας ο μονίμως κακοδιάθετος και συνοφρυωμένος έναντι της χώρας μας, Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, στην τελευταία προκλητική δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα δεν δικαιούται καμιά αποζημίωση για τα κατά συρροήν απαράγραπτα εγκλήματα πολέμου και για την υφαρπαγή και καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου από τη ναζιστική θηριωδία.
Ο ίδιος, αντιποιούμενος και τα καθήκοντα… παιδαγωγού, μας συνέστησε να… περιοριστούμε στα μεταρρυθμιστικά μας καθήκοντα!
Από την πλευρά του, ο δικός μας ΥΠ.ΕΞ., Δημήτρης Αβραμόπουλος, με μια λακωνική και αποστομωτική απάντηση του θύμισε ότι αρμόδια για την εκδίκαση των απαράγραπτων εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας είναι η διεθνής δικαιοσύνη. Ευθύτατη και εντιμότατη ήταν και η απάντηση του Μανώλη Γλέζου, που χαρακτήρισε τον Σόιμπλε αγνώμονα και αντιστόρητο.
Στον αντίποδα της πρόσφατης αξιοπρεπέστατης απάντησης των δύο Ελλήνων πολιτικών προς τη γερμανική υπουργική αναλγησία, οφείλουμε να το θυμίσουμε ότι βρίσκεται η στάση του κ. Κώστα Σημίτη, όταν, επί πρωθυπουργίας του, μπλοκάρισε την απόφαση, τόσο του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, όσο και του Αρείου Πάγου, για τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, στη γερμανική ακίνητη περιουσία, για την αποζημίωση από το έγκλημα της σφαγής του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1943…
Και επειδή ´ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη´ η ηγεσία των εκπροσωπούμενων ελληνικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο έχει χρέος να συστήσει, αμελλητί, στους Ελληνες ευρωβουλευτές, παραμερίζοντας τις μικροκομματικές σεκταριστικές τους αγκυλώσεις, να συγκροτήσουν ενιαίο και αδιάσπαστο ελληνικό μέτωπο μαχητικής προβολής του δικαιώματός μας για τις πολεμικές επανορθώσεις των Γερμανών. Κάθε άλλη τάση να καλυφθεί αυτό το αίτημα από τις στάχτες της λησμονιάς, ισοδυναμεί με ασυγχώρητο ραγιαδισμό…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα