Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλληλεγγύη στην πράξη

Ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι η διάθεση κοτόπουλων σε τιμές κόστους για τις τρίτεκνες οικογένειες των Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων και της Ενωσης Κρεοπωλών Ν. Χανίων. Τα κοτόπουλα, που θα μπορούν να προμηθευτούν οι ωφελούμενοι -με την επίδειξη κάρτας τριτεκνίας- από 14 συνολικά κρεοπωλεία των Χανίων, θα γίνει σταδιακά έως τις 25 Απριλίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κοτόπουλων που θα διατεθούν ανέρχεται στις 3.000.     
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες η πρόεδρος των Τριτέκνων Ν. Χανίων, Μαρία Χελιουδάκη, η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων με την Ενωση Κρεοπωλών Ν. Χανίων.
«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά του το μέλος της Ενωσης Κρεοπωλών κ. Σήφη Κουρομιχελάκη που μας έφερε σε επαφή με την εταιρεία ´Νιτσιάκος´ που εδρεύει στα Γιάννενα. Πετύχαμε να πάρουμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα σε κοτόπουλα και γι’ αυτό έχουμε αυτή την τιμή που είναι κάτω της χονδρικής. Δηλαδή οι τρίτεκνες οικογένειες, με την επίδειξη της κάρτας τους, θα μπορούν να πάρουν το κοτόπουλο στα 2,30 ευρώ το κιλό, τη στιγμή που σήμερα η τιμή είναι στα 3,20», σημείωσε η κα Χελιουδάκη και πρόσθεσε: «Αν πετύχει αυτό, δεν θα μείνουμε στα κοτόπουλα, αλλά θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον κόσμο μας σε αυτές τις τιμές και σε άλλα προϊόντα κρεοπωλείου. Πρέπει επίσης να σας πω ότι, αν πετύχει αυτή η πρωτοβουλία στα Χανιά, περιμένουν και οι υπόλοιποι Σύλλογοι των τριτέκνων σε όλη την Ελλάδα για να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις».
Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Χανίων, Πέτρος Τεπερίδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, σημείωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουρομιχελάκη γι’ αυτή την κίνηση που κάνει, όπως και όλους τους κρεοπώλες που συμμετέχουν και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και περαιτέρω συνεργασία για άλλα κρέατα. Λόγω της κατάστασης που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα προσπαθούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες των τριτέκνων, ώστε να βρίσκουν φθηνά προϊόντα στην αγορά των Χανίων και να απαλύνουμε λίγο τον πόνο τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ως Σύλλογος επικοινωνία με παραγωγούς και σύντομα πρόκειται να καθιερώσουμε μία μέρα τον μήνα, ώστε να δίνουμε προϊόντα κατευθείαν από τον παραγωγό στον πολίτη χωρίς μεσάζοντες».
Από την πλευρά του το μέλος της Ενωσης Κρεοπωλών Ν. Χανίων, Σήφης Κουρομιχελάκης, τόνισε ότι οι κρεοπώλες συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη.  
«Στην ουσία με την πρόεδρο των τριτέκνων κάνουμε μία προσπάθεια να βοηθηθούν άτομα που χρειάζονται βοήθεια», τόνισε ο κ. Κουρομιχελάκης και διευκρίνισε ότι η τιμή που θα διατεθούν τα κοτόπουλα καλύπτει το κόστος και μόνο, χωρίς να υπάρχει κέρδος για τους κρεοπώλες, ενώ σε ό,τι αφορά τη διάθεση των κοτόπουλων ανέφερε:  «Τα πρώτα 1.000 κοτόπουλα έρχονται αύριο (σ.σ. σήμερα, 18 Απριλίου) το μεσημέρι, άλλα 1.000 έρχονται τη Δευτέρα 22 Απριλίου και τέλος στις 25 Απριλίου έρχονται τα τελευταία 1.000. Ο κόσμος, ωστόσο, θα πρέπει να κοιτάξει να έρθει άμεσα στα μαγαζιά γιατί υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον».

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
Να σημειώσουμε ότι οι τρίτεκνοι θα μπορούν να αγοράσουν στην τιμή των 2,30 ευρώ το κιλό τα κοτόπουλα από τα κρεοπωλεία των:
• Βολουδάκη Βαγγέλη, Ελύρου 9 Χανιά, τηλ.: 28210-94260.
• Αγγελάκη Σήφη, Περίδου 27 Χανιά, τηλ.: 2821053227.
• Καντηλιεράκη Θεοδόση, Ελ. Βενιζέλου 34 Μουρνιές, τηλ.: 2821079690.
• Καρατζή Δημήτρη, Αρώνι Ακρωτηρίου, τηλ.: 28210-63469.
• Κατζάκη Νικόλαου, Αγιος Ονούφριος Κουνουπιδιανά, τηλ.: 2821066771.
• Κιμιωνή Αρη, Μακεδονομάχων 42 Αγ. Ιωάννης Χανιά, τηλ.: 2821057649.
• Κοκολαντωνάκη Κωνσταντίνου, Κυδωνίας 64 Χανιά, τηλ.: 2821088444.
• Κουρομιχελάκη Σήφη, Ν. Σκουλά 58 Παχιανά Χανιά, τηλ.: 2821091567.
• Παπαδημουλά – Ηλιάκη Ιωάννας, Ελ. Βενιζέλου 81 Χανιά, τηλ.: 2821058228.
• Τζαγκαράκη Ευάγγελου, Δημοτική Αγορά Χανιά, τηλ.: 2821043977.
• Τζαμπαζάκη Αντώνιου, Ζυμβακάκηδων 53 Χανιά, τηλ.: 2821088780.
• Τραχαλάκη Γιώργου, Δημοτική Αγορά Χανιά, τηλ.: 2821054525.
• Τριλυράκη Γιώργου, Μαργουνίου 36 Χανιά, τηλ.: 28210-92242.
• Τσολάκη Γιώργου, Μίνωος 19 Χανιά, τηλ.: 2821054526.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα           γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων (τέρμα Ζυμβρακάκηδων) και στο τηλέφωνο 28210-94334.

Δωρεάν λαχανικά
Δωρεάν διανομή λαχανικών, συνολικής ποσότητας 700 κιλών, θα πραγματοποιήσει για τα μέλη του ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Χανίων την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στις Εργατικές Κατοικίες, στο Κόκκινο Μετόχι.  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Χελιουδάκη, ο Σύλλογος εξασφάλισε σε μια πολύ συμφέρουσα τιμή -αξιοποιώντας τα χρήματα από την ανανέωση των καρτών των μελών του Συλλόγου- ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και άλλα προϊόντα με σκοπό να διατεθούν δωρεάν στους τρίτεκνους.  «Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογός μας απαριθμεί περίπου 5.300 οικογένειες. Εμείς σαν δωράκι για το Πάσχα σκεφτήκαμε και πετύχαμε μια πολύ καλή τιμή σε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά και περιμένουμε τους τρίτεκνους να έρθουν από τα γραφεία μας και να πάρουν ένα κουπόνι, ώστε μετά την Κυριακή (21 Απριλίου), στις Εργατικές Κατοικίες, στο Κόκκινο Μετόχι, να τους διαθέσουμε αυτά τα προϊόντα δωρεάν. Να σας πω ότι κάθε ´κουτί αγάπης´, όπως το ονομάζουμε εμείς, θα περιέχει περίπου 8 με 10 κιλά λαχανικών, ενώ η διανομή θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί», ανέφερε σχετικά η κα Χελιουδάκη, η οποία καταλήγοντας ευχαρίστησε την εταιρεία Καπνισάκης – Μπουλιτσάκης που προσέφερε τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα