Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θρησκευτικός τουρισμός
Με νομοτεχνική βελτίωση γίνεται σαφές ότι η Εκκλησία της Ελλάδας και η Εκκλησία της Κρήτης θα μπορούν οι ίδιες να είναι φορείς στρατηγικών επενδύσεων στα όρια της αρμοδιότητάς τους και όχι απλώς να αξιοποιούνται τα ακίνητά τους για στρατηγικές επενδύσεις.

Κάβο Σίδερο
Συνεχίζεται κανονικά και χωρίς ´μπλόκα´ η επένδυση στο Κάβο Σίδερο, καθώς το Συμ. Επικρ. αρνήθηκε το αίτημα των προσφευγόντων για αναβολή της εκδίκασης, προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.
Πρόκειται για τη συνέχεια της υπόθεσης τουριστικής ανάπτυξης της επίμαχης περιοχής της “Μονή Τοπλού – Ιδρυμα Παναγία η Ακρωτηριανή”.

Aπό την περυσινή εορτή.

Καρδίτσα:
“Γιορτή της Φύσης”
Παραγωγοί και επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα θα παρευρεθούν στη “2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης” όπου και θα εκθέσουν τα προϊόντα τους, θα ενημερώσουν τους παρευρισκομένους για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα των βιολογικών έναντι των συμβατικών προϊόντων και θα αναδείξουν τη σημασία της οικολογικής συνείδησης το τριήμερο από 26, 27 και 28 Απριλίου (10π.μ. – 2μ.μ.) και 6μ.μ. – 10μ.μ. στην Καρδίτσα.
Για περισσότερες πληροφορίες 2441-301179 και 6932-717677 και στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση www.oikologikigiorti.gr.

Περιπολικό πλοίο…
…Ανοικτής Θάλασσας πρόκειται να αποκτήσει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ύστερα από τη δημοσίευση σχετικού διαγωνισμού, που θα διενεργηθεί στις 31 Μαΐου 2013, με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ.
Αγορά ελαιολάδου
Σύμφωνα με τον οικονομικό ευρωπαϊκό Τύπο, ορθάνοικτος πλέον είναι ο δρόμος για το νέο ισπανικό γίγαντα στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου που προήλθε από τη συγχώνευση της ιδιωτικής Deoleo και της συνεταιριστικής Hojiblanca.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας ενέκρινε το “γάμο” θέτοντας μόνο μερικούς ήσσονος σημασίας και διοικητικούς όρους.
Σημειωτέον ότι η Deoleo (πρώην Grupo SOS) έχει έναν ετήσιο τζίρο της τάξης του ενός δισ. ευρώ ενώ στα 500 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της hojiblanco.

Ευελιξία ζητά η Airbus!
Περισσότερη ευελιξία στις παραδόσεις των αεροσκαφών Α320neo αναμένεται να ζητήσει από τους μεγάλους πελάτες της η Airbus, καθώς η ζήτηση έχει υπερβεί τις προσδοκίες.
Η θυγατρική της EADS έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για 2.200 A320neo από τα τέλη του 2011, αποκτώντας έτσι μερίδιο 65% στην αγορά αεροσκαφών μονού διαδρόμου με νέο ενεργειακά αποδοτικό κινητήρα.
Η αμερικανική boeing έχει εξασφαλίσει μόλις 1200 παραγγελίες για το ανταγωνιστικό αεροσκάφος 737 Max.

Τurkish Airlines
Τα σχέδιά της για την απόκτηση έως και 95 αεροσκαφών στενής ατράκτου από την Βoeing έως το 2021 ανακοίνωσε τις προάλλες, η Turkish Αirlines. Πριν από ένα μήνα είχε παραγγείλει 117 αεροσκάφη στενής ατράκτου από την Airbus.

Γυναικείο επιχειρείν
Το έντονο ενδιαφέρον των γυναικών κάθε ηλικίας προσέλκυσε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας το οποίο συγκέντρωσε 6954 επενδυτικές προτάσεις, ύψους 217.392.249 ευρώ.
Αποκατάσταση
Πομπηίας
Το 2008 η Πομπηία κηρύχθηκε από την ιταλική κυβέρνηση σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού άρχισε κυριολεκτικά να καταρρέει. Και μόλις λίγες μέρες ξεκίνησαν από Ιταλούς αρχαιολόγους και επιστήμονες, εργασίες για την ενίσχυση και αποκατάσταση των ερειπίων της ρωμαϊκής πόλης, που είχε καταστραφεί περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν από την έκρηξη του Βεζούβιου.
• Οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου 140 εκατ. δολλάρια.
• Ομως, οι επισκέπτες της περιοχής ανέρχονται κάθε χρόνο στα 2,3 εκατ..

Στα απίστευτα, αλλά άκρως… ελληνικά!
«…Από το 2004 με πρωτοβουλία του Ντένις και της Ανούσκα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη τους, το Bredene, δίπλα στην Οστάνδη, ένα ημερήσιο ελληνικό φεστιβάλ. Αρχικά δεν ήταν παρά μια ελληνική βραδιά για γνωστούς και φίλους, το οποίο όμως, χρόνο με τον χρόνο συγκεντρώνει ολοένα περισσότερο κόσμο. Πέρυσι, μάλιστα οι επισκέπτες του έφθασαν στις 8.000. Πάντως, παρότι έχουν ζητήσει από τοπικούς φορείς της Κρήτης να τους στείλουν τουριστικό υλικό για να μοιράζεται δωρεάν στο φεστιβάλ, κανένας δεν έχει στείλει τίποτα».
(Το κείμενο που διαβάσατε περιλαμβάνεται στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ του δικού μας Γιώργου Κώνστα, που φιλοξενήθηκε στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας (15 Απρ.) ταυτόχρονα με ´ΤΑ Νέα´ της Αθήνας.
=> Η ερώτηση της σελίδας: Ετσι αντιμετωπίζουμε τους φιλέλληνες Βέλγους;
=> Γιατί δεν είναι μόνο ο Ντένις και η Ανούσκα Γκόες, φίλοι, αγαπητοί και μοναδικοί.
=> Υπάρχουν εκατοντάδες ζευγάρια στα Χανιά, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη
=> Ετσι συμπεριφερόμαστε εμείς;
Κρίμα και ντροπή μας!)

Δήμος Κισάμου
(πρώην Επαρχία)
• Το διαμάντι της Κρήτης, το οποίο δεν πρόσεξε κανένας από τους αιρετούς μας άρχοντες, τα τελευταία 45 (σαράντα πέντε) χρόνια για να το… επεξεργαστεί προωθώντας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
• Μα, εντελώς, καμιά!
• Και μπορεί η εποχή… ´Μπαλόπουλου´ να δημιούργησε μερικές μεγάλες μονάδες εντός και εκτός των τειχών του Ηρακλείου, όμως η Δυτική Κρήτη (πρώην Επαρχία Κισάμου) έχει ωριμάσει αρκετές ιδέες…

Το εναρκτήριο λάκτισμα…
…του Μουντιάλ (Βραζιλία 2014)
• Δώστε την προσοχή σας:
«Οπως όλοι οι χαρισματικοί άνθρωποι, ο Ελληνοβραζιλιάνος δρ. Νικολέλις είναι σεμνός. Μιλώντας στο ΒΗmagazino ξεδιπλώνει την εικόνα ενός νέου τρόπου ζωής για περισσότερα από 60 εκατομμύρια άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλον τον κόσμο´.
´Το όραμά μου είναι η κατάργηση των αναπηρικών καροτσιών μέσα σε μια πενταετία. Η λύση που προτείνει η ερευνητική ομάδα μου για το πρόβλημα της παράλυσης είναι ένας ρομποτικός εξωσκελετός ο οποίος θα δέχεται απευθείας εντολές από τον εγκέφαλο του χειριστή του».
Ο τόπος είναι η Βραζιλία. Ο χρόνος, το καλοκαίρι του 2014. «Σκεφτείτε τη σκηνή» λέει ο δρ. Μιγκέλ Νικολέλις, που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στους χώρους των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Ντιούκ: «Οραμά μου είναι η πρώτη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία του 2014 να γίνει από έναν παράλυτο, ο οποίος με τη βοήθεια εξωσκελετού θα σηκωθεί από το αναπηρικό του καροτσάκι, θα διανύσει μια απόσταση 20 μέτρων και θα κλωτσήσει την μπάλα´.
Η έρευνα του δρος Νικολέλις εστιάζει στην κίνηση ρομποτικών μελών με τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης.
Ηλεκτρόδια που λαμβάνουν τα ευαίσθητα ηλεκτρικά σώματα του εγκεφάλου επιτρέπουν ήδη σε ανθρώπους να δίνουν εντολές κίνησης σε ηλεκτρονικά παιχνίδια´.
(περισσότερα: www.vimagazino.gr Θέμα: ´Το ρομπότ που θα θεραπεύσει την αναπηρία´ σελ. 20-25)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα