Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Είμαστε όλοι συνένοχοι!

Η τελευταία συνεμφάνιση του πρωθυπουργού μας με τον εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στην… τρομοκρατική τρόικα ήταν ταυτόχρονα καθησυχαστική, αλλά και απογοητευτική. Ο μεν κ. Σαμαράς, για μια ακόμη φορά, μας διαβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε ´συμφωνία´ με τον κ. Τόμσεν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.
Ομως ο κ. Τόμσεν σκόρπισε την παγωμάρα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού μας, όταν για πολλοστή φορά ξεμπρόστιασε την τρικομματική κυβέρνηση, τονίζοντας, ότι εκείνοι, που εκ συστήματος, φοροδιαφεύγουν, είναι οι ανεξέλεγκτοι πλουσιότεροι και ότι με το ´φαινόμενο´ αυτό φρενάρει η πορεία της χώρας μας προς τις μεταρρυθμίσεις.
Ηταν, λοιπόν, ανάγκη να τονίσει το αυτονόητο -δηλαδή εκείνο που αποκρύπτει η κυβέρνηση- ο κ. Τόμσεν; Γιατί όλη η μεταπολιτευτική αλυσίδα των πρωθυπουργών μας κουκουλώνουν, όπως οι γάτοι τα περιττώματά τους, αυτό το εγκληματικό σκάνδαλο της ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής; Η απάντηση στο κρισιμότερο αυτό ερώτημα αποτελεί και κοινό μυστικό για όλη την ελληνική κοινωνία: Γιατί απλούστατα αυτό το μαύρο κεφάλαιο ξεπλένεται στον βωμό των προεκλογικών παροχών προς τους υποψηφίους των περισσότερων κομμάτων, ´εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης´, για να θυμηθούμε και την πρόσφατη αυτή έκφραση επιφανούς βουλευτή της μείζονος Αριστεράς!
Ομως πέρα από τις αυταπόδεικτες ευθύνες της πολιτικής μας εξουσίας -κυβέρνησης και αντιπολίτευσης- εμείς οι ίδιοι, οι ´επώνυμοι´ και ´ανώνυμοι´ μη αξιωματούχοι πολίτες, συνεχίζουμε -στη μέγιστη πλειοψηφία μας- να ρίχνουμε νερό στο κρασί αυτής της αλήθειας. Με το να μη ζητάμε απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τον δικηγόρο, τον συμβολαιογράφο, τον γιατρό, τον ηλεκτρολόγο, τον ψυκτικό ή τον υδραυλικό. Τους φίλους και γείτονες, τους παλιούς συμμαθητές ´της διπλανής πόρτας´. Για να μην μας περάσουν για ´παράξενους´ και ´τσιγκούνηδες´. Και εκείνοι, με τη σειρά τους πίνουν με σαρκασμό ´εις υγείαν των κορόιδων´…
Και μετά απορούμε, γιατί δεν περισσεύει ούτε ένα εκατοστό του ευρώ, για την παιδεία, την υγεία, τα δημόσια έργα, τον πολιτισμό και την απαραδέκτως πολυδάπανη και αμαρτωλή εθνική μας άμυνα!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα