Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Η Γερμανία του μεταπολεμικού θαύματος ξαναγίνεται χώρα νέου ελληνικού και ευρωπαϊκού δράματος

73 χρόνια μετά το 1940, που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ευρώπη και 72 χρόνια μετά την κατάληψη της Ελλάδας τον Απρίλη του 1941, η Γερμανία τώρα βυθίζει την Ελλάδα (και ευρύτερα όλες τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου καθώς και όλη την Ε.Ε.) σε μία αδιανόητη καταστροφή για τη δική της πανευρωπαϊκή και μεσανατολική οικονομική κυριαρχία.
H από χρόνια μεθοδευμένη έκρηξη ενός καταστροφικού οικονομικού επιθετικού πολέμου της Γερμανίας θυμίζει την πέρα από κάθε προηγούμενο ΤΑΧΥΤΗΤΑ με την οποία η Γερμανία είχε κυριαρχήσει στη Δυτική Ευρώπη το 1940. Ενώ, παράλληλα, ο Χίτλερ ασκούσε διπλωματική πίεση (όπως κάνει τώρα η κα Μέρκελ) στις βαλκανικές χώρες, εξαναγκάζοντας τη μία μετά την άλλη να προσχωρήσουν στις δυνάμεις του άξονα.
Οπου, αμέσως μετά την υπογραφή συνθήκης προσχώρησής της μία ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ στρατιωτική αποστολή διέσχιζε τα σύνορά της και σταδιακά έθετε υπό έλεγχο τις συγκοινωνίες, επικοινωνίες, αεροδρόμια και το σύστημα της εσωτερικής ασφάλειάς τους.
Ομως, η Ελλάδα (έστω του Μεταξά) δεν προσχώρησε στον χιτλερικό άξονα: Ιταλίας και Ιαπωνίας. Με αποτέλεσμα τον πόλεμο του 1940 στο αλβανικό μέτωπο για να ηττηθεί κατά κράτος η Ιταλία και να εισβάλει ο Χίτλερ με τις μηχανοκίνητες στρατιές του στην Ελλάδα από την πύλη της Σερβίας με διάλυση του ελληνικού μετώπου και τελικά με ελληνική ήττα.
Η οποία από 9 – 21 Απριλίου 1941 υπόγραψε τρία πρωτόκολλα παράδοσης. Με τελικό πρωτόκολλο οκτώ σημείων που το υπέγραψε ως αιχμάλωτος πολέμου ο στρατηγός Τσολάκογλου. Τότε κατακτήθηκε και παραδόθηκε η Ελλάδα (στρατιωτικά). Τώρα 72 χρόνια μετά η Ελλάδα (πάλι τις ίδιες ημερομηνίες) κατακτήθηκε οικονομικά. Με τις δυνάμεις γερμανικής επικυριαρχίας να ελέγχουν τα πάντα. Ομως, εμείς αδρανούμε για τη συντελούμενη αποδόμηση της χώρας…
Η Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και μετά από μεγάλες μάχες που δώσανε όλα τα ελληνικά σώματα στρατού σε όλα τα μέτωπα, υπέκυψε στην υπέρτερη δύναμη, δύναμη των αρμάτων μάχης της χιτλερικής βίας.
Ετσι η ηρωική μας χώρα του αλβανικού έπους υποχρεώθηκε να υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσής της την 21η Απριλίου του 1941. Ημερομηνία σημαδιακή της τότε 21ης του Απρίλη που μετά από 26 χρόνια ήταν μια νέα μοιραία ημέρα για την επιβολή εφτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα. Με αμερικανική κατεύθυνση -σύμφωνα και με πρόσφατα στοιχεία- για τη στήριξή της από σκοτεινές μεθοδεύσεις του Κίσσινγκερ, αλλά και με γερμανική ανοχή και σιωπή των Γερμανών -παρά τις όποιες φαινομενικές αντιδράσεις τους- για τη δικτατορική κατάλυση της δημοκρατίας στην ίδια τη χώρα που αυτή γεννήθηκε.

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΠΡΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σημαδιακός μήνας, λοιπόν, ο Απρίλης για την Ελλάδα, με πλείστα όσα γεγονότα έχουν συμβεί πραγματικά και έχουν λειτουργήσει δυνητικά βλαπτικά για την ελληνική οντότητα που διαχρονικά επιδιώκεται η πολλαπλή αποδυνάμωση.
Τώρα, όμως, μετά 72 ολόκληρα χρόνια από την πολεμική κατάληψη της Ελλάδας, από τις τεθωρακισμένες δυνάμεις του Χίτλερ, η Ελλάδα ξανακαταλαμβάνεται με καθολικό πια, οικονομικό πόλεμο από τους χρηματιστικούς στρατηγούς της αδηφάγου γερμανικής οικονομίας, με ´αρχιστράτηγο´ τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, τον εξοχότατο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ´εκτελεί´ (ως ψυχρός εκτελεστής) την εφαρμοζόμενη νέα γεωστρατηγική πολιτική της καγκελαρίου κας Μέρκελ.
Μια πολιτική που καταστρέφει, με πλήρη οικονομική εξουθένωση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να την καταστήσουν ΥΠΟΔΟΥΛΟ.

ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Με τη μέγιστη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (επαναλαμβάνουμε) να καταδικαστεί σε μακροχρόνια δοκιμασία, με την προοπτική της προσαρμογής των, ήδη, εκπτωχευμένων Ελλήνων – Ελληνίδων στη Νέα Τάξη της γερμανικής υπερκυριαρχίας στην Ελλάδα (καθώς και στην Κύπρο), αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και παρά πέρα προς τη Ρωσία με πολλές από τις ´οικονομικο-πολιτικές´ γερμανικές ενέργειες να είναι προκλητικές, όπως έγινε με την ´αρπαγή´ των ρωσικών μεγάλων καταθέσεων στις Τράπεζες της Κύπρου που το κατευθυνόμενο γερμανικό Εurogroup πραγματοποίησε.
Και τούτο παρά το γεγονός ότι η Γερμανία ενεργειακά είναι αιχμάλωτη της ρωσικής Γκάζπρομ.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΝΕΟ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ
Ομως, η γερμανική βουλιμία και διαφθορά, σε συνδυασμό με την αμετανόητη γερμανική επιθετικότητα καθυπόταξης και επικυριαρχίας άλλων χωρών μέσα στην Ευρώπη, λειτουργικά και έξω από την Ευρώπη παρεμβατικά και επηρεαστικά δημιούργησαν την τελείως απαράδεκτη ενέργεια στην κυπριακή τραπεζική οικονομία για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα -και γερμανικό έλεγχο για πετρέλαια και φυσικό αέριο στην ελληνο-κυπριακή περιοχή της Α.Ο.Ζ.
Με παράλληλες νέες τετελεσμένες καταστάσεις που δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες και στην Ελλάδα, με προϊούσες -για περαιτέρω γερμανικές επιθέσεις στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγει τόσο καταστροφικά η γερμανική πλευρά με στόχο την πλήρη, τραπεζική και στρατηγική, αλλά και πολιτικο-κοινωνική, εξάρτηση της Ελλάδας από τη Γερμανία.

ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ   ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η οποία έβλαψε τόσο πολύ την Ελλάδα στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και την κατέλαβε κυριαρχικά τον Απρίλη του 1941, προκαλώντας της τόσες καταστροφές, σε ολόκληρη τη χώρα. Τότε η Ελλάδα υπέγραψε:
α) Την 9η Απριλίου 1941 εν εκεχειρία εις πρόχωμα πρωτόκολλο και παράρτημα Συνθηκολόγησης Τμήματος Στρατιάς Ανατολ. Μακεδονίας.
β) Στις 20 Απριλίου 1941 πρωτόκολλα Συνθηκολόγησης Δυνάμεων Αλβανικού Μετώπου με υπογραφές: Τσολάκογλου – Ντήτριχ, διοικητής τεθωρακισμένης μεραρχίας ´Αδόλφος Χίτλερ´ και
γ) Πρωτόκολλον Παράδοσης εν μέτωπο την 21η Απριλίου 1941 με υπογραφές: Στρατηγός Διοικητής της Ελλην. Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας Γ. Τσολάκογλου Γ.Γ. και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Εν Ελλάδι γερμανικών στρατευμάτων Γκράιφενμπεργκ.
Το πρωτόκολλο παράδοσης περιέχει 8 σημεία των όρων του κατακτητή για την παράδοση της Ελλάδας. Ομως, τόσο από τα πρώτα δύο πρωτόκολλα όσο και από το τρίτο οι Γερμανοί άλλαξαν όρους, με επιβαρυντικές συνέπειες για τον ελληνικό στρατό και την Ελλάδα. Κατόπιν αυτού του γεγονότος ο στρατηγός Τσολάκογλου διαμαρτυρήθηκε (όπως αναφέρεται στις σελίδες 234 – 235 του βιβλίου ´Η Εκστρατεία των Γερμανών στα Βαλκάνια´ εκδόσεις ΕΚΑΤΗ, Β’ Εκδοση 1996, μετάφραση – επιμέλεια  αντιστράτηγου ε.α. Νικολάου Κολύμβα, κείμενο από τη Δ/νση Ιστορίας του Στρατού).

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ              ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Η διαμαρτυρία Τσολάκογλου έχει ως εξής περίπου:
´Δεν δύναμαι να έχω ουδεμίαν επιρροή επί της πορείας των γεγονότων καθ’ ο αιχμάλωτος συνεπεία του πρωτοκόλλου της 21ης Απριλίου και επαφίεμαι εκ την κρίσιν της γερμανικής διοικήσεως. Διαμαρτύρομαι όμως εντόνως διότι διά δευτέραν φοράν ήλλαξαν οι αρχικοί όροι της συνθηκολογήσεως εν διαστήματι τεσσαρανταοκταώρου εκ βάρους των στρατευμάτων και της χώρας και υπό το κράτος της βίας αναγκάζομαι να υποκύψω´.
Αυτός ΥΠΕΚΥΨΕ, αλλά μετέπειτα ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε με όλη τη δύναμη της βαθιάς αγωνιστικής του παράδοσης κατά των Γερμανών κατακτητών πληρώνοντας με πολύ αίμα την αντίστασή του, η οποία κορυφώθηκε στην ανεπανάληπτη μάχη της Κρήτης.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΤΩΧΕΥΣΗ
Ομως, σήμερα η τότε γερμανική στρατιωτική εισβολή προσομοιάζει με εκείνη την εισβολή που δεν έχει διαφορά, ούτε από την πλευρά της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας τώρα και της αρπαγής του πλούτου της, ούτε με τον αριθμό των θυμάτων της ηρωικής πολεμικής περιόδου. Γιατί τώρα ο απολογισμός των θυμάτων τούτου του οικονομικού πολέμου μπορεί να είναι μεγαλύτερος.
Γιατί Ελλάδα – Κύπρος έχουν μπει στο στόχαστρο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής τους εκμηδένισης για τα προσεχή τουλάχιστον χρόνια.
Παραδείγματος χάρη, αν τώρα, με την ανατροπή που επιβάλλουν οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα όλα παραδίδονται στη γερμανική πλεονεξία. Κυρίως αν η Εθνική Τράπεζα δεν μπορέσει λένε να αυτοενισχύσει το κεφάλαιό της με ελληνικές επενδύσεις, όπως π.χ. από τα ασφαλιστικά ταμεία που ελέγχουν το 16% του κεφαλαίου της Εθνικής. Αν, όμως, επενδύσουν τα μεγάλα ταμεία ΙΚΑ κ.λπ., τότε αυτά τα χρήματα θα ´κουρευτούν´ και θα χαθεί το 16% που διαθέτουν τα διάφορα ταμεία, θα χάσει την αξία του και τότε δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ασφαλιστικές – συνταξιοδοτικές κ.ά. οικονομικές υποχρεώσεις τους.

ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Ομως, όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τους Γερμανούς ηγέτες, οι οποίοι πάλι ´εν ψυχρώ´ εκτελούν τον ελληνικό λαό, που καταδιώκεται (γερμανικά) σε διαρκή φτώχεια και αδιέξοδο.
Απρίλης 1941. Η Ελλάδα υπέγραψε πρωτόκολλον παράδοσης της στον Χίτλερ.
Απρίλης 2013. 72 χρόνια μετά, η Ελλάδα παραδίδει την εθνική ανεξαρτησία της στον οικονομικό συντριπτικό μηχανισμό της Γερμανίας χωρίς ουσιώδεις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.
Με αποτέλεσμα, παρά τη νέα μας παράδοση στον νέο γερμανικό οικονομικό κατοχισμό, στα μνημόνια του Δ.Ν.Τ. και στα δικά μας μνημόσυνα εδώ και τρία χρόνια να μπαίνουμε πιο βαθιά στη νέα γερμανική εξάρτηση και δουλεία του ελληνικού λαού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα