Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αποτελεί κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα, σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει, προ ημερών, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

– Με ποιον τρόπο;
– Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ανήκει στην αρμοδιότητα της Εταιρίας Ακινήτων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), η οποία διαχειρίζεται δεκατρία Ολυμπιακά Ακίνητα.
• Τα ακόλουθα:
1. Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
2. Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά
3. Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων
4. Πανθεσσαλικό Στάδιο
5. Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου
6. Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδή
7. Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου
8. Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας
9. Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC)
10. Κέντρο Γραπτού Τύπου
11. Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
12. Παμπελοποννησιακό Στάδιο
13. Παγκρήτιο
Ομως:
Α. Για τα έξι πρώτα, πλην του Beach Volley και της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου η ΕΤΑΔ Α.Ε. έχει την ευθύνη και της συντήρησης – λειτουργίας με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται στο ποσό των 1.100.000 ευρώ.

Β. Δεν έχει γίνει ποτέ κουβέντα για τα δύο έργα που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα Χανιά, πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας του 2004, όπως συμβαίνει με τις ανακοινώσεις του Γ. Στουρνάρα (και στη Βουλή, μάλιστα) μέσω της Εταιρίας Ακινήτων Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε.!

Γ. Κι εδώ ´κρύβεται´ το μυστικό:
1. Το ανοικτό Ποδηλατοδρόμιο στα ´Καθιανά´ στο Ακρωτήρι, τίνος είναι ιδιοκτησία;
2. Δεν λειτούργησε ποτέ και βέβαια δεν παραδόθηκε ποτέ, σε κάποιον φορέα. Γιατί υπήρξαν κακοτεχνίες του ανάδοχου, ο οποίος το εγκατέλειψε κακήν κακώς…
3. Το κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, με ολυμπιακές προδιαγραφές και παραχώρηση του οικοπέδου από το Πολυτεχνείο Κρήτης, δεν παραδόθηκε από τον ανάδοχο, ενώ είχαν φθάσει οι εργασίες αποπεράτωσης γύρω στο 85 με 90%.
4. Μήπως είναι καιρός να επέμβουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΑΔ Α.Ε. και για τις δύο προ-ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο κατα… ταλαιπωρημένο Ακρωτήρι;
(Υ.Γ.: Το κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, χωρητικότητας 6 – 8.000 θεατών που κατασκευάσθηκε στα ´δύο Αοράκια´ και ολοκληρώθηκε σε χρόνους ´τε…τε…´ σε ποιόν φορέα ανήκει;)
5. Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ´συγγενεύει´ με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.;

Και αυτά μας ενδιαφέρουν
Θρησκευτικού τουρισμού, συνέχεια…
Θυμάστε τι γράφαμε στη σελίδα της περασμένης Πέμπτης.
Τι μάθαμε, όμως, από τη Θεσσαλονίκη; Προσέξτε το:
´…το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 18 – 19 Μαΐου 2013, σε συνεργασία με το συνοδικό γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως κύριο ζητούμενο αυτής της δράσης είναι η ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε πανορθόδοξο κέντρο και η προβολή όλων των θρησκευτικών μνημείων της Μακεδονίας και της Θράκης´.
– Εμείς, τι κάνουμε;
– Περιμένουμε το… πράσινο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Μητροπόλεις του νησιού. Και φυσικά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, με τη δική της Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
– Υπομονή και… καρτέρι!

Το μεγάλο ψάρι…
…´τρώει´ το μικρό! Και σε ελεύθερη μετάφραση, το Αθηνοκεντρικό κράτος εναντίον των περιφερειακών και τοπικών ελληνικών τουριστικών προορισμών!…
– Δείτε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων:
´Περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς από το εξωτερικό θα συναντηθούν με περίπου 100 Ελληνες προμηθευτές, στο πλαίσιο του Travel Trade Athens 2013 που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στις 22 και 23 Απριλίου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στο πλαίσιο του Travel Trade Athens 2013 (που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση) θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά τουρισμού και συνεδρίων και θα παραστούν εκπρόσωποι και ομιλητές από τις διοικήσεις φορέων διεθνούς εμβέλειας´.
– Συμφωνείτε βέβαια αλλά διαφωνείτε στις μεθοδεύσεις
– Δίκιο δεν έχουμε;

Το ´lobby´…
 ξαναχτύπησε
Σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Πέμπτη 18 Απριλίου 2013) που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Jan Driessen, καθηγητής του Πανεπιστημίου UCL της Lourain και διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών.
• Με θέμα:
´Στη σκιά του Μινώταυρου: Νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο Σίσι – Κρήτη´.

Kρουαζιέρα

Στα 5.474.816 έφθασε ο αριθμός των αφίξεων επιβατών στα ελληνικά λιμάνια με κρουαζιερόπλοια το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ενωση Λιμένων Ελλάδας, έπειτα από επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων από 40 Οργανισμούς Λιμένων, λιμενικά ταμεία και λιμεναρχεία.
Να σημειωθεί ότι κατά την περυσινή σεζόν, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν ελληνικά λιμάνια ανήλθε σε 4.824.
Πώς μοιράστηκε η πίτα των επιβατών;

1. Πειραιάς     1.2 εκατ.     (763)
2. Σαντορίνη     838.875
3. Κατάκολο     749.892     (337)
4. Μύκονος     657.511     (585)
5. Κέρκυρα     624.179     (485)
6. Ρόδος     472.308     (448)
7. Ηράκλειο     215.700     (156)
8. Χανιά     129.087     (54)
9. Κεφαλονιά     129.739     (98)

Agenda εκθέσεων
=> Εκθεση με τίτλο ´Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση´ διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, στις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO στο Φάληρο Αττικής, στις 24 με 27 Μαΐου.
Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και των Επιμελητηρίων της Κρήτης, θα είναι μεικτή (κοινού και εμπορική) με ιδιαίτερη έμφαση στις ´Business to Business´ επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εκπροσώπους ελληνικών και ξένων εταιρειών.
Η έκθεση θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού  και μουσικού χαρακτήρα, ενώ σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα το Σάββατο 25 Μαΐου με θέμα ´Παραγωγή – Τυποποίηση – Γαστρονομία – Τουρισμός: ένα ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα´.
=> Στις 24 – 28 Απριλίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η ´Ανθοκομική Εκθεση και Συναφών Ειδών´ στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.
=> Στις 9 με 12 Μαΐου 2013 η 38η Εκθεση Γούνας Καστοριάς, στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.
=> Στις 11 – 12 Μαΐου 2013 το φεστιβάλ προβολής Ελληνικών Προϊόντων και Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Κίνα με τίτλο: ´1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων στο Πεκίνο´.
=> Στις 15 – 18 Μαΐου στην Πρίστινα του Κοσσόβου, η Διεθνής Εκθεση Δομικών Υλικών, Ενέργειας, Τεχνολογίας, Ξυλουργίας και Επιπλοποιΐας ´ΕXPOKOS´.
=> Στις 15 – 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 10η Περιφερειακή Εκθεση Τοπικής Παραγωγικής και Τουριστικής Φυσιογνωμίας Εξοπλισμού Επιχειρήσεων και Κατοικίας με τίτλο ´Αργολίδα´.
=> Στις 27 – 29 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το ´Παγκόσμιο Συνέδριο Σπόρων 2013´. Πληροφορίες στη σελίδα: www.worldseed2013.com ή στο τηλ.: 6977450158.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα