Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντιπαραθέσεις για τη μεταστέγαση Υπηρεσιών

Συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις το θέμα της μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.
 
Στο χθεσινό Δ.Σ. το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα της μεταστέγασης της Διεύθυνσης Δόμησης στον χώρο του δημοτικού καταστήματος Σούδας αποσύρθηκε για να συζητηθεί κανονικά στο επόμενο Δ.Σ.
«Εδώ και δύο χρόνια βάζουμε το θέμα της μεταστέγασης των Υπηρεσιών και αναμένουμε μία ολοκληρωμένη θέση της Δημοτικής Αρχής, αλλά δεν τη βλέπουμε πουθενά. Πρέπει να γίνει επιτέλους σχεδιασμός», ανέφερε ο κ. Γιώργος Τσαπάκος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Από τη μεριά του ο κ. Α. Παπαδογιάννης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για «προχειρότητα» και εξέφρασε τη λύπη του «για την τακτική του Δήμου όλο αυτό το διάστημα».
Για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να βρει και να κάνει αντιπολίτευση χωρίς ουσιαστικά λόγο και αιτία» μίλησε ο κ. Μ. Σκουλάκης. Ο δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος προχωρά με μεθοδικά βήματα στο θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημότη.

ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χανίων παραπέμπεται το θέμα της παραχώρησης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας στις Συλλογικότητες που διοργανώνουν εδώ και 8 χρόνια το αντιρατσιστικό φεστιβαλ. Αυτό τονίστηκε στο Δ.Σ., μετά από αίτημα των Φορέων που το διοργανώνουν, ώστε να τους παραχωρηθεί στις 29 – 30 Ιουνίου. Μία ημερομηνία που δεν έβρισκε σύμφωνη κατ’ αρχήν την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. –  Κ.Α.Μ. για λόγους πρακτικούς.
Υπέρ του να δοθεί το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στους διοργανωτές του αντιρατσιστικού τις ημερομηνίες που επιθυμούν τοποθετήθηκε ο κ. Α. Παπαδογιάννης. Να ικανοποιηθεί το αίτημα των συλλογικοτήτων για πραγματοποίηση του αντιρατσιστικού στις 29 – 30 Ιουνίου ζήτησε  ο κ. Τ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας πως περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία σήμερα τέτοια φεστιβάλ καθώς τα φασιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα εντείνονται.
«Δεν μπορώ να κατανοήσω τη στάση της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.», είπε ο Ν. Παπαντωνάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των ναζιστικών οργανώσεων και καταγγέλλοντας τη Χ.Α.
«Πέρυσι στηρίχθηκε το φεστιβάλ, ωστόσο, επειδή υπήρχαν παράπονα για ηχορρύπανση προτείναμε ως καταλληλότερη περίοδο τις αρχές του καλοκαιριού και τα μέσα Σεπτεμβρίου», τόνισε η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ., κα Νάνσυ Αγγελάκη, συμπληρώνοντας πως η παραχώρηση του πάρκου είναι θέμα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ. έχει λόγο μόνο για το κυλικείο και το θεατράκι του πάρκου.
Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος  Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης επεσήμανε απευθυνόμενος στις συλλογικότητες ότι «είμαστε μαζί σας απέναντι στον φασισμό και στον ρατσισμό», ενώ πρότεινε να είναι συνδιοργανωτής ο Δήμος στο φεστιβάλ. Από μεριάς των συλλογικοτήτων πάντως αναφέρθηκε πως το φεστιβάλ διοργανώνεται από ανεξάρτητους Φορείς χωρίς τη συμμετοχή κομμάτων, Δήμων κ.ά.  
Τέλος στο ερώτημα του κ. Ν. Παπαντωνάκη αναφορικά με τον σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου εργολάβου που εκτελεί εργασίες της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσημη και ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Στο Συμβούλιο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Δ.Σ. κ. Μ. Μαυριγιαννάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα