Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιβατική κίνηση με έκτακτες πτήσεις…
…εξωτερικού κατά τον μήνα Απρίλιο 2013:
=> Με 267 πτήσεις έφθασαν στο αεροδρόμιο Χανίων, 38.300 επιβάτες, σε σύγκριση 232 πτήσεων και 33.554 επιβατών του 2012. και ποσοστό αύξησης 14,14%.
=> Οσον αφορά, το χρονικό διάστημα, από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο του 2013, είχαμε 63.465 επιβάτες, έναντι 56.626 του 2012 και ποσοστό 12,08%.
=> Τον Απρίλιο φέτος, είχαμε πτήσεις από δεκατρείς χώρες:
Το Βέλγιο, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Πολωνία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Κύπρο.
=> Η γνωστή μας αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, δεν είχε πτήσεις με τις χώρες, Ρωσία και Φινλανδία.
=> Με τις υπόλοιπες, όμως η συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποίησε 154 πτήσις (σε σύνολο 267) στις οποίες ´μετρήσαμε´ 20.200 επιβάτες (επί συνόλου 38.300).
Για να δούμε…
…τι θα… δούμε από το ταξίδι Σαμαρά: ´…θα πλαισιώνεται από ομάδα περίπου εξήντα Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συναδέλφους τους για το άνοιγμα των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων, των δομικών υλικών´.
– Η συνέχεια;
– Τη Δευτέρα 20η Μαΐου 2013.
– Αναμείνατε.
Μουσείο Ικαρίας
Με την αγορά, εγκατάσταση προθηκών, με ευθύνη του προμηθευτή, για την έκθεση αρχαίων αντικειμένων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Κηρυκού Ικαρίας, πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί μετά από χρόνια προσπαθειών και θα λειτουργήσει για τους επισκέπτες του νησιού, Ελληνες και ξένους.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 145.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Ηπειρος – αεροδρόμιο
Δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη επειδή αδικείται το… αεροδρόμιο των Ιωαννίνων
´Θα επιμείνουμε όπως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενταχθεί στα αεροδρόμια της πρώτης κατηγορίας´ δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και του προέδρου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για το σχέδιο αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας, που αφήνει εκτός λίστας αυτό των Ιωαννίνων.
Συνεχίζοντας ο κ. Καχριμάνης τονίζει:
´Πιστέψαμε ότι θα είχαμε μια καλύτερη τύχη, αν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ακολουθήσει την αλλαγή που γίνεται αυτή τη στιγμη στη χώρα, να λειτουργήσει μέσω διαγωνισμού ως ιδιωτικό´.

Σημαντική έκθεση
στο Μόναχο
Από 19 έως 21 Ιουνίου 2013 θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση Ηλιακής Ενέργειας και Φωτοβολταϊκών, Intersolar Europe στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου.
Η φετινή έκθεση εστιάζει στους τομείς των φωτοβολταϊκών της τεχνολογίας κατασκευής Φ/β και της ηλιοθερμίας και έχει καθιερωθεί από την ίδρυσή της ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική πλατφόρμα, ανάμεσα σε κατασκευαστές προμηθευτές, χονδρέμπορους και φορείς παροχής υπηρεσιών.

Μουσεία και Κοινωνική…
…Αλλαγή: Με θεματικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες θα γιορτάσουν τα ιδιωτικά και δημόσια μουσεία της χώρας το διήμερο της 17ης και 18ης Μαΐου.
Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι ´Μουσεία (Μνήμη+Δημιουργικότητα)= Κοινωνική Αλλαγή, ενώ τιμώμενος πολιτιστικός οργανισμός της κεντρικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη είναι οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
Παράλληλα, το Μουσείο Μπενάκη προγραμματίζει έκθεση με τίτλο ´Το Μουσείο αλλιώς – 35 χρόνια Πωλητήριο´. Από την αρχαιότητα στο σύγχρονο design στο πωλητήριο του κεντρικού κτηρίου, δέκα ´ζωντανά´ εργαστήρια.

Περιοδικό – ένθετο
της ´Κυρ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ´
Κυκλοφόρησε το Μ. Σάββατο 4 – Κυριακή Πάσχα 5 Μαΐου 2013, με 6σέλιδο αφιέρωμα για τα Χανιά, συν αυτό του εξώφυλλου:
´ΧΑΝΙΑ,
ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Ανακαλύπτουμε την ενδοχώρα του δυτικότερου νομού της Κρήτης και απολαμβάνουμε τα καλύτερα εδέσματα της κρητικής γης´.
Το κείμενο είναι της Κυριακής Βασσάλου και οι φωτογραφίες της Κλαίρης Μουσταφέλλου. Οι ακόλουθες:
• Δύο σελίδες με ´το ενετικό φρούριο πλάι στην Αρχαία Απτέρα ατενίζει, αιώνες τώρα,τον μεγάλο κόλπο της Σούδας, του λιμανιού των Χανίων´.
• Στο εσωτερικό της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι.
• Η λίμνη της Αγιάς, κοντά στην πόλη των Χανίων.
• Αποψη του Γερμανικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου στο Μάλεμε.
• Ασβεστωμένα σπίτια στο χωριό Μελιδόνι της επαρχίας Αποκορώνου.
• Αποψη του παλιού λιμανιού.
• Εικόνες του Πάσχα.
• Οταν λιώνουν τα χιόνια του χειμώνα, το οροπέδιο σε ένα απέραντο βοσκοτόπι.
• Αποψη της Αράδενας, του απότομου φαραγγιού, οι δύο πλευρές του οποίου συνδέονται με σιδερένια γέφυρα στο ομώνυμο χωριό.

Και το ´ΚΑΠΑ´…

Κυκλοφόρησε την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, το γνωστό σε όλους μας ´Κ´
Με 116 σελίδες ´πεντάχρωμες´ με ιλουστρασιόν χαρτί, κείμενα και φωτογραφικό υλικό, εξαιρετικά, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία της Δημιουργίας και της εξωστρέφειας με χορηγία της Alpha Bank.
Αν δεν το αποκτήσατε, ψάξτε, αναζητήστε το, σε περίπτερα, σημεία διανομής Τύπου ή ´χτυπήστε´ πόρτα στα κεντρικά της Αθήνας από επιστροφές.
Για να συγκρίνετε πόσο δημιουργικοί και εξωστρεφείς είναι οι Καλαματιανοί, στους καιρούς που περνάμε, από εμάς, οι οποίοι έχουμε χάσει το… τρένο της συνεργασίας , της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας.
´Ο σκοπός, το δημοσιογραφικό στοίχημα, ήταν να συγκεντρώσουμε σε ένα τεύχος 100 σελίδων, χαρακτηριστικές περιπτώσεις δημιουργίας, αναπτυξιακών προσπαθειών και εξωστρέφειας ενός ολόκληρου νομού´ τονίζει, μεταξύ των άλλων, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Σωκράτης Τσιχλιάς, στην εισαγωγή του προς τους αναγνώστες του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα