Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γραμματόσημα για τα 100 χρόνια από την Ενωση της Κρήτης

Από τα ΕΛ.ΤΑ. έχει κυκλοφορήσει το Α’ μέρος της σειράς γραμματοσήμων με θέμα: ´ΕΘΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1913´.
Αυτό αφορά τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και στη φιλοτελική τους έκδοση συμπεριλαμβάνεται και αναμνηστικό μετάλλιο.
Πληροφορήθηκα ότι τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος της σειράς, αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ασφαλώς και αυτή η σειρά, στην ειδική έκδοση εκτός από τα γραμματόσημα, θα συμπεριλαμβάνει στην τιμή του και σχετικό μετάλλιο.
Πέρα από αυτό νομίζω, αν δεν έχει γίνει, ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και ειδικό, ανεξάρτητο, μετάλλιο για το γεγονός, ίσως ασημένιο, κατά τα πρότυπα παλιότερων επετειακών και από τα έσοδα διάθεσής του να καλυφθεί μέρος της δαπάνης των εκδηλώσεων.

Γραμματόσημο για τη Σαμαριά
Τα ΕΛ.ΤΑ. κυκλοφόρησαν σειρά έξι γραμματοσήμων την 25-6-2012 με τίτλο σειράς: ´Περιηγητικός Τουρισμός´.
Σε ένα από αυτά με τίτλο ´Σαμαριά Κρήτης 2012´, απεικονίζεται ένα τμήμα από πόρτα του φαραγγιού τελείως σκοτεινό που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη γνωριμία του.
Αλλά και ο τίτλος της σειράς δεν είναι σωστός, αφού από τον 18ο αι. σημερινοί τουρίστες αποκαλούνταν περιηγητές και σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη Περιήγηση και Τουρισμός είναι ένα και το αυτό.
Το παλαιότερο γραμματόσημο με τη γνωστή ´πόρτα´ του φαραγγιού είχε κυκλοφορήσει το 1979 και ήταν πολύ καλύτερο και φωτεινότερο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα