Ενα απλό και νόστιμο φαγητό όπως το έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές στα χωριά συνεχίζει να μαγειρεύει η κα Γεωργία Μαρακάκη στο Βουλγάρω. Βραστά χόρτα, βλίτα, κομμένα από τον κήπο της με ακαθάριστες πατάτες μαγειρευμένα στα ξύλα στην αυλή του σπιτιού της. «Με αυτό το φαγητό», μας είπε «και τα καλλιτσούνια στο σάτσι, αναδείχθηκα ως επαγγελματίας από τον πρώτο χρόνο μάλιστα που άνοιξα στο χωριό ταβέρνα και ήμουν μόνη σε όλη την περιοχή. Από τότε πέρασαν 23 χρόνια και οι φωτογραφίες που μου έχουν στείλει πελάτες μας από διάφορες χώρες του κόσμου να μαγειρεύω, όπως σήμερα, κοσμούν δεκάδες φωτογραφικά άλμπουμ?», υπογράμμισε η έμπειρη μαγείρισσα.
Η συνέχεια σήμερα στην διαδικτυακή εκπομπή ´Γεύσεις Κρήτης” στην ιστοσελίδα των Χανιώτικων νέων www.haniotika-nea.gr.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.