Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Καταστρέφεται το Μουσείο Αζωγυρέ Σελίνου

Ο Αζωγυρές Σελίνου είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά ολόκληρου του Νομού Χανίων. Με πυκνή βλάστηση, ορμητικό ποτάμι και καταρράκτες, πανοραμική τοποθεσία και ακόμη ως τόπος όπου ασκήτευσαν οι 98 Αγιοι Πατέρες συν τον Οσιο Ιωάννη που έφθασε στο Ακρωτήρι.
Με το σπήλαιο του Ζουρέ, αλλά και τα άλλα που διέμειναν, όπως του Καράλη κ.λπ.
Στην αυλή του Ναού των Πατέρων και σε τρία καλοφτιαγμένα δωμάτια, κάποιοι φιλοπρόοδοι χωριανοί έφτιαξαν ένα θαυμάσιο Ιστορικό, Πολεμικό και Λαογραφικό Μουσείο.
Οπως πληροφορήθηκα μετά τον θάνατο, στην Αθήνα, νομίζω, της ψυχή του Μουσείου, κυρίας, με καταγωγή από αυτό το χωριό, το Μουσείο ευρίσκεται υπό διάλυση. Στο μοναδικό δωμάτιο που διατηρούνται κάπως τα θαυμαστά πράγματι εκθέματα, η μυρωδιά της μούχλας είναι έντονη. Το άλλο δωμάτιο δεν είναι επισκέψιμο, λόγω καταστροφής, φαίνεται και το ίδιο και στο τρίτο όπου στεγαζόταν το τμήμα της κατοχικής περιόδου.
Ενας γεροντής, υποτίθεται υπεύθυνος, αγωνίζεται να ανοίξει σε όποιον τον αναζητήσει, αλλά δεν είναι δυνατόν να τα καταφέρει. Πάρα πολλοί τουρίστες περιεργάζονται απ’ έξω φυσικά το κτίσμα με απορία.
Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, νομίζω, είχε αναγγείλει προσπάθεια δημιουργίας Μουσείου, ασφαλώς στην έδρα του. Μήπως όμως δεν πρέπει ν’ αφήσει να καταστραφεί τελείως ένα υπάρχον, αξιόλογο κάποτε, Μουσείο;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα