Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΡΤ: Μία αναπαλλοτρίωτη εθνική περιουσία!

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τα φαινόμενα, διέπραξε το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της ζωής του, που δεν αποκλείεται ν? αποβεί μοιραίο και για την ίδια την παραπέρα πολιτική του σταδιοδρομία: Χωρίς καμιά, έστω ´για τα μάτια´ συνεννόηση, με τους άλλους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, κατέβασε τον διακόπτη του πανεθνικού δικτύου της εθνικής ραδιοτηλεόρασης.
Από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο ντύθηκε στα μαύρα η εθνική κιβωτός της ενημέρωσης και του πολιτισμού! Και αυτό το δημόσιο αίσθημα αποτροπιασμού το είδαμε να μεταμορφώνεται σε παλλαϊκούς ξεσηκωμούς, σε όλες τις πόλεις -ανάμεσα σ? αυτές και στα Χανιά- όπου λειτουργούν τοπικοί ραδιοσταθμοί της ΕΡΑ.
Θα το επαναλάβω ότι τα ξενοσπουδαγμένα και ξενόφερτα κολεγιόπαιδα, που συχνά προεπιλέγονται ως μελλοντικοί ηγέτες αυτής της πολύπαθης και περήφανης χώρας, όταν σχεδιάζουν επί χάρτου το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ´πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι´, όπως με την ανεπανάληπτη θυμοσοφία του το καταγράφει στα ´Συμβάντα της ελληνικής φυλής´ ο Γέρος του Μωριά.
Χρέος και του Ευαγγ. Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη είναι να μη ρίξουν άλλο νερό στο κρασί τους. Να κρατήσουν, μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, τη σταθερή κοινή γραμμή τους: Ν? ανακληθεί η επαίσχυντη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Απ? την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ας αφήσει, κατά μέρος, τους λεονταρισμούς, για προσφυγή στις κάλπες. Γιατί σ? αυτή τη φάση των εξελίξεων δεν θα έχει να κάνει με τους κυβερνητικούς εταίρους. Αλλά με τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Με την αποκοτιά μιας κοινωνίας που δεν φοβήθηκε, κατά πολύ απειλητικότερες φοβέρες…

Υ.Γ. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην ψυχή αυτής της εφημερίδας τον Γιάννη Γαρεδάκη και τους συνεργάτες του που μέσα από το Διαδίκτυο συνέδεσαν τα ´Χανιώτικα νέα´ με χιλιάδες Ελληνες για τα δρώμενα στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο της ΕΡΤ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα