Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Βαρόμετρο…ευτυχίας στην Λιθουανία!

Μια πρωτότυπη ιδέα για να καταγράφονται τα επίπεδα ευτυχίας των κατοίκων της πόλης ´Βίλνιους´ της Λιθουανίας. Ο Αρτούρας Ζουόκας σκοπεύει να εγκαταστήσει το λεγόμενο ´βαρόμετρο ευτυχίας´ στο Δημαρχείο της πόλης, το οποίο θα μετρά καθημερινά σε πραγματικό χρόνο κατά πόσο είναι ευτυχισμένοι οι πολίτες. Το ´βαρόμετρο´ θα είναι μια γιγαντοοθόνη, που θα περιέχει μια κλίμακα από το 1 ως το 10 και μέσω της ψήφου από κινητό ή υπολογιστή, που θα στέλνουν οι 520.000 κάτοικοι, θα καταγράφεται η μέση διάθεσή τους!

«Αυτό το βαρόμετρο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους πολιτικούς. Αν πάρουμε μία απόφαση και δούμε μία ραγδαία πτώση στη διάθεση των πολιτών, τότε θα καταλάβουμε ότι έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο λάθος», επισήμανε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διεθνή δημοσκόπηση του 2011 για την ευτυχία, που πραγματοποιήθηκε από την Ενωση WIN, αποκαλύφθηκε ότι η Λιθουανία, που πέρασε την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 είναι μία από τις πιο δυστυχισμένες χώρες από τις 58 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Στις χαμηλότερες θέσεις από αυτή τη χώρα βρίσκεται μόνο η Σερβία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Αίγυπτος και η Ρουμανία.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα