Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Έλληνας κατασκεύασε το απόλυτο σκάφος για την παρατήρηση των βυθών μας!

Μια πρωτότυπη κατασκευή για την εξερεύνηση του βυθού δημιούργησε η εταιρεία ´Χασιλίδης Κατασκευαστική´, που εδρεύει στη Δράμα, με το πρωτοποριακό και 100% ελληνικό ημι-υποβρύχιο σκάφος που κατασκεύασε.
Η κατασκευή ονομάστηκε ´Νηρηίδα´, όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, σύμφωνα με την οποία οι Νηρηίδες ήταν οι θεές της ήρεμης θάλασσας.
Το σκάφος, μήκους 4,5 μέτρων, έχει την πολυτέλεια να φιλοξενήσει μέχρι και 15 άτομα στο κατάστρωμα και ταυτόχρονα 2 άτομα στην υποβρύχια καμπίνα που διαθέτει. Η πλοήγησή του μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα 2 μέρη του σκάφους, ακόμη και με τη βοήθεια ασύρματης διαχείρισης από το μπαλκόνι ενός παραθαλάσσιου ξενοδοχείου.
´Το 2008 κάνοντας διακοπές στο νησί της Σαντορίνης συνάντησα ένα ζευγάρι τουριστών που επιθυμούσε να ξεναγηθεί στο βυθό της καλντέρας, όμως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ξενάγησης των δυτών. Προσπάθησαν να βρουν εναλλακτική, αλλά δεν υπήρχε κάτι. Το περιστατικό αυτό με οδήγησε στο σχεδιασμό της Νηρηίδας´, επισημαίνει ο Στέφανος Χασιλίδης, ιδρυτής της εταιρείας. Ο ίδιος έχει ως στόχο να κατασκευάσει κι άλλα παρόμοια μοντέλα και να γίνει στο μέλλον μαζική παραγωγή τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο σχεδίασης μιας ημι-υποβρύχιας υπερσουίτας με πλωτή εξέδρα για ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το σχεδιασμό ενός υποβρύχιου σκάφους χωρητικότητας 10 ατόμων κατάλληλο για τουριστικές ξεναγήσεις, αλλά ακόμα και για στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα