Σε ένα ορεινό και πολύ όμορφο χωριό του Nομού Χανίων βρίσκονται στο σημερινό επεισόδιο οι ´Γεύσεις Κρήτης´.
Η εκπομπή παραδοσιακής μαγειρικής της διαδικτυακής τηλεόρασης των ´Χ.Ν.´ επισκέπτεται τη Δρακόνα στα Κεραμειά όπου οι λίγοι αλλά νοικοκύρηδες μόνιμοι κάτοικοι, προσπαθούν μέσα από τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, να επιβιώσουν δουλεύοντας σκληρά.
Eνας, λοιπόν, από αυτούς τους άξιους νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού είναι και ο αγρότης, κτηνοτρόφος, ταβερνιάρης και μάγειρας απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Στυλιανός Τριλυράκης, ο οποίος μαγείρεψε για την εκπομπή ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό της εποχής, μελιτζάνες με χόνδρο σε πυρομάχι και σε πήλινο τσουκάλι. Υπενθυμίζεται ότι οι ´Γεύσεις Κρήτης´ δίνουν το παρών σε όλες τις περιοχές του Nομού Χανίων, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για να αναδείξουν συνταγές της κρητικής κουζίνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εφημερίδα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.