Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Προσπάθεια να γίνει η Σύρος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Καθ? ότι το 2021 μια πόλη της Ελλάδας θα γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Χάρης Βεκρής, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, προσπαθεί να κατοχυρώσει τα προνόμια της περιοχής, ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες η Ερμούπολη να διεκδικήσει την υποψηφιότητα!
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 5 μήνες, μέσα από τη δημιουργία μιας σελίδας στο facebook με τίτλο: «Θέλω η Σύρος να είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» και σήμερα μετρά πάνω από 2.000 μέλη.
Όπως λένε οι ίδιοι, «το ότι είμαστε μικροί για το μέγεθος του θεσμού σε σύγκριση με τις ελληνικές πόλεις που έχουν προηγηθεί (Αθήνα 1985, Θεσσαλονίκη 1997, Πάτρα 2006), δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να προσπαθήσουμε. Στην Κύπρο, από τις υποψήφιες πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, τελικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 κέρδισε η Πάφος!».
«Επιπλέον, η σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιτρέπει «οι υποψήφιες πόλεις να περιλαμβάνουν και τις γύρω περιοχές τους», κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας τόσο την Τήνο, όσο και τη Μύκονο με τη Δήλο. Έτσι θα καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε την πρόταση μας, να καλύψουμε τομείς στους οποίους ίσως υστερούμε, αλλά και να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη», σημειώνουν.
Τέλος, ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι «η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και της κοινωνίας των πολιτών στην προετοιμασία της αίτησης και στην υλοποίηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα