15.4 C
Chania
Σάββατο, 1 Μαρτίου, 2025

3η γνώμη

H ´κόπωση´          
Σε τι μπορεί να ´κουράστηκαν´ οι βουλευτές; Να ψηφίζουν ´ναι σε όλα´, όπως παλιά ή επειδή βλέπουν ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι, δεν πάει άλλο και ψιθυρίζουν το ´ναι´ από μέσα τους; Ο κ. Στουρνάρας ομίλησε περί ενδεχομένου ´πολιτικού ατυχήματος´ και αυτό θα είναι αποτέλεσμα που θα ´συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών´.
Οι δηλώσεις του μπορεί να πυροδότησαν εντάσεις στους κόλπους της ΝΔ και γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ, σε όσους δεν κατάλαβαν τα περί ´κοπώσεως´, ενώ εκείνοι που συνέλαβαν το νόημά τους τον δικαιολογούν ότι ´το είπε για καλό σκοπό, αλλά με λάθος τρόπο´. Γι? αυτό και εκ των υστέρων ο ίδιος έκανε μια διορθωτική κίνηση, ως συνήθως, δικαιολογούμενος, ότι ´έπεσε θύμα παρεξηγήσεως´. Για τους ´έξω´ το είπε, να το ενστερνιστούν.
Ο ´καλός μας υπουργός´ ενδιαφέρεται να μην βουλιάξουμε και να πορευθούμε, όπως απαιτεί η τρόικα. Σαν τεχνοκράτης, που είναι, μπορεί να λέει την αλήθεια, εν αντιθέσει με τους πολιτικούς και να στέλνει μηνύματα.
Δηλαδή, όχι ότι οι βουλευτές ´κουράστηκαν´ να υπογράφουν, αλλά να παίρνουν συνεχώς νέα εξαντλητικά μέτρα, να κουρεύουν την προβατίνα και να μην συμβεί κανένα ατύχημα και ´της γδάρουνε το δέρμα´. Πρέπει να το αποδεχθούν οι ξένοι. Αν δεν κατάλαβαν τα περί ´κοπώσεως´, θα μας πουν ´στρωθείτε κάτω, ψάξτε και βρείτε κι άλλα μέτρα´. Και η Ελλάδα από άρρωστη που είναι, θα πεθάνει. Ο κ. Στουρνάρας το ξέρει αυτό και το φωνάζει με όποιον τρόπο μπορεί. Δεν βαυκαλίζεται, όπως οι άλλοι πολιτικοί οι αισιοδοξούντες, ότι μπήκε το νερό στ? αυλάκι και ησυχάσαμε. Αρκεί με τα όσα λέει, να λύνει το πρόβλημα και να μην το κάνει περίπλοκο. Να μην ζούμε με το άγχος, τελειώνει ο μήνας και τι θα γίνει μετά.
Η άλλη ερμηνεία των δηλώσεων από πολλούς είναι ότι αυτές μπορεί να θεωρηθούν ότι έχουν υποτιμητικό χαρακτήρα για τους βουλευτές. Για νέο το λέει στους ξένους; Αγνοια έχουν; Οι πάντες ξέρουν πως μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να ασκούμε κυριαρχικά δικαιώματα. Πολύ λίγο τους ενδιαφέρει, αν έχουμε πάψει ν? αποφασίζουμε σαν ανεξάρτητο κράτος. Είναι κωμικό το φαινόμενο να αυτοδυσφημιζόμεθα ως ´κουρασμένοι´, για να ακούουν οι ανθέλληνες την επιβεβαίωση της κατάντιας μας. Ο καθ? ένας όπως θέλει  το εξηγεί. Οτι καταπονούνται οι άνθρωποι και δεν προλαβαίνουν να μελετούν τους καινούργιους νόμους με τις άσχετες τροπολογίες που αναιρούν τους προηγούμενους και παραβιάζουν το Σύνταγμα.
Στην πραγματικότητα οι βουλευτές ´κουράστηκαν´ να ψηφίζουν νέα μέτρα. Παλαιότερα έλεγαν ´ναι σε όλα´, τώρα ψιθυρίζουν το ´ναι´ και από μέσα τους. Για πολιτική ´κόπωση´ πρόκειται, λόγω της κατ? επανάληψιν ψήφισης επαχθών μέτρων, που εξουθενώνουν την κοινωνία, αυτό εννοούσε ο κ. Στουρνάρας, που τους αποκάλεσε ´κουρασμένους´!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα