Τελειώνει ο χρόνος, αδειάζει το µπουκάλι σαν το παλιό κρασί, που άλλοτε ωριµάζει και γίνεται κονιάκ και άλλοτε γίνεται ξύδι. Τελειώνει λοιπόν, τα τελευταία ποτήρια πίνουµε, µακάρι να είναι γλυκά.
Ξέρετε όµως πoια είναι η διαφορά; Η γεύση δεν είναι ίδια για όλους!
Ναι, ναι, αυτή είναι η διαφορά που υπάρχει µεταξύ των ανθρώπων, πως βλέπει δηλαδή την ζωή ο κάθε ένας.
Κοιτάζοντας τον κόσµο, άλλα µάτια τον βλέπουν µαύρο και άλλα άσπρο. Άλλα µάτια βλέπουν την ευτυχία και άλλα µάτια βλέπουν την δυστυχία. Βέβαια σε αυτό δεν φταίει η ποιότητα των µατιών. Αλλά πίσω από τα µάτια η ψυχολογία και πως βλέπει τα πράγµατα ο καθένας µας, σε σχέση µε τα προβλήµατα, τις χαρές, ή τις στεναχώριες του.
Στη χρονιά που πέρασε, υπήρξαν πικρά και γλυκά ποτήρια, κοινά για όλους µας. Μοιραστήκαµε δηλαδή το ίδιο ποτήρι πολλές φορές και είδαµε µε το ίδιο µάτι τον κόσµο.
Οι επαναλαµβανόµενες µάχες Ρωσίας Ουκρανίας δεν είναι γλυκό κρασί για κανέναν.
Οι πόλεµοι που πληθαίνουν ανά τον κόσµο δεν είναι ευχάριστο για κανένα µας.
∆εν ξέρω ποια είναι αλήθεια τα όρια δικαιοδοσίας αποφάσεων των αρχόντων του κόσµου!
Το ότι είσαι άρχοντας σου δίνει το δικαίωµα να οδηγείς ανθρώπους στον πόλεµο, να βάζεις ανθρώπους να σκοτώνουν ανθρώπους; Σήµερα, στο απόγειο του ανθρώπινου πολιτισµού, υπάρχουν 116 καυτά σηµεία πολέµου στη γή. Το µπουκάλι του χρόνου αδειάζει στο χώµα των ανθρώπων το αίµα.
Σου δίνει το δικαίωµα να οδηγείς στρατιώτες και µάλιστα σε ξένο πόλεµο;
Στην Ελλάδα σου δίνει το δικαίωµα να αισθάνεσαι υπερήφανος που η Βουλή των Ελλήνων έγινε πρωτάθληµα του ενός; Και µάλιστα µε πρωταθλητές που τρέχουν µόνοι τους;
Αν είσαι θρησκευτικός ηγέτης, αυτό σου δίνει το δικαίωµα να επιµένεις να αλλάξεις την πίστη στον λαό που σου εµπιστεύτηκε ο Θεός;
Και αν είσαι η άλλη, η δικαστική εξουσία, αισθάνεσαι περήφανος που ο νόµος έχει άλλους νόµους για εχθρούς; Ιδιαίτερα -και όχι µόνον- στην περίπτωση προστασίας κατοικιών;
Θέλει κότσια το ξέρω! Μάλλον οι άρχοντες δεν πρέπει να εκλέγονται τελικά από τον λαό!! Αλλά από ειδικούς επιστήµονες, που θα υποβάλλουν τους υποψηφίους σε εξέταση για το αν διαθέτουν κότσια Αρετής. Οι επιστήµονες αυτοί, θα πρέπει να έχουν σπουδάσει την Αρετή και άντε να τους βρείς.
Κάποτε ένας πρωτοεκλεγής πρωθυπουργός είπε ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ. Πιστεύω πως τότε είχε στο µυαλό του και ήθελε να αποφύγει κάποιους από τους σηµερινούς πολιτικούς διαφόρων κοµάτων. Που άλλοτε σαν βραχνοκόκορες και άλλοτε µε τσιρίδες προσπαθούν να πείσουν και να επιβάλουν. Πάντως ήταν µια προσπάθεια. Μετά την µεταπολίτευση, ήταν η πρώτη φορά που πολιτικός προσπαθεί να θέσει κριτήρια και όρους Αρετής στην διακυβέρνηση.
Ακούστε κύριοι για να έχουµε µια όσο γίνεται καλύτερη χρονιά. Τα µονοπώλια όλοι ξέρουµε πως δεν ευνόησαν κανέναν, παρά µόνον τους µαυραγορίτες. Πρός όλα τα µονοπώλια λοιπόν, τόσο στην αγορά όσο και στούς άλλους τοµείς της κοινωνίας µας, έχουµε να τους πούµε πως δεν συµφωνούµε. Για τα µονοπώλια δεν είναι υπεύθυνος µόνο ο µονοπωλών, αλλά και αυτοί που τα ανέχονται. Πρίν δέκα χρόνια που οι µισθοί και οι συντάξεις ήταν ίδιες, το αρνάκι, η φέτα, το λάδι και αρκετά άλλα προϊόντα, σχεδόν διπλασιάστηκαν οι τιµές τους.
Ας ατενίσουµε λίγο ουρανό γιατί πάψαµε να κοιτάµε ψηλά. Ας ευχηθούµε ο Χριστός που καταδέχεται και γεννιέται κάθε χρόνο στην γειτονιά των ανθρώπων, να µην επιτρέψει χειρότερα δεινά, αλλά και µε µια δική µας υπόσχεση. Να µην επιτρέψουµε σε κανένα -όπως µας διδάσκει ο Απόστολος των Εθνών Παύλος Γαλάτας 1,8 – να παίξει µε την πίστη µας. ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡµεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑµῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάµεθα ὑµῖν, ἀνάθεµα ἔστω.
Προσέξτε µας λέγει ο Απόστολος. Οποιοσδήποτε, ακόµα και Άγγελος εξ’ ουρανού έλθει και σας κηρύξει Ευαγγέλιο διαφορετικό από αυτό το οποίο αρχικά διδαχθήκατε, αυτός είναι χωρισµένος από τον Θεό.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ