Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

13ο Dance Days Chania: Μέρες γιορτής, μέρες χορού!

Δεκαεφτά παραστάσεις χορού, 9 σεμινάρια, πρότζεκτ για νέους δημιουργούς, αφιέρωμα στο Video Dance, διακρατικές καλλιτεχνικές συνεργασίες, ομιλίες, εκθέσεις, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, πλαισιωμένοι από εθελοντές που φροντίζουν για μια ακόμα επιτυχή διοργάνωση.

Το 13ο “Dance Days Chania” βρίσκεται προ των πυλών και τα Χανιά ετοιμάζονται, με κεντρική σκηνή το Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” αλλά και επιλεγμένα σημεία και γειτονιές της πόλης που θα λειτουργήσουν ως φυσικό σκηνικό για παραστάσεις και δρώμενα, να ζήσουν μια ακόμα μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού. Μέρες γιορτής, μέρες χορού για τα Χανιά και οι “διαδρομές” μιλούν με συντελεστές του Φεστιβάλ για τη φετινή διοργάνωση που θα δώσει τον ρυθμό στην πόλη από 22 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

“ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΩΜΑ”

Το φετινό φεστιβάλ έχει ως θέμα “Το συνειδητό σώμα” μια θεματική που προέκυψε μέσα από τους προβληματισμούς που κατέθεσαν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα από περισσότερες από 50 χώρες, τα οποία υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής, όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Σοφία Φαλιέρου. «Πρόθεσή μας είναι να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και ανάλογα διαμορφώνουμε το πρόγραμμα και τις θεματικές, ενώ συγχρόνως θέλουμε το Φεστιβάλ να λειτουργεί ως μια σύγχρονη χορευτική σκηνή που παρακολουθεί και συμμετέχει σε ό,τι συμβαίνει διεθνώς στο πεδίο του χορού», τόνισε και εξήγησε ότι «το “συνειδητό σώμα” είναι εκείνο που οφείλει να ξέρει τι είναι αυτό που θέλει, που παίρνει θέση απέναντι στα πράγματα, που δηλώνει “παρών”, ενώ ο χορός μας υπενθυμίζει τη σωματικότητά μας, σε μια εποχή που υποχωρεί αυτή η διάσταση».
Παράλληλα, όπως τόνισε η project manager Χρύσα Γεωργίου το φεστιβάλ φέτος «επιχειρεί πιο συνειδητά να εντάξει στο πρόγραμμά του επιμέρους δράσεις μεγαλύτερης εμβέλειας που φέρνουν στην επιφάνεια τα σημεία συνάντησης του σώματος και του χορού με “τον έξω κόσμο”».
«Φέτος, έχει μια πιο αισθητή διάθεση εξωστρέφειας και επικοινωνίας, τόσο με την κοινότητα όσο και με τον ερευνητικό κλάδο, μέσω της ημερίδας για το σώμα στον δημόσιο χώρο σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΠΚ, του προγράμματος με τίτλο “Το δικό μου σώμα μιλά” σε συνεργασία με σχολεία δημοτικού του Δήμου Χανίων και την προβολή των έργων Video Dance σε σημεία της πόλης», συμπλήρωσε η κα Γεωργίου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑ

Το στοιχείο της διάρκειας μέσα στον χρόνο (13η διοργάνωση) αλλά και του “ανοίγματος” προς τη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία και προς την τοπική κοινότητα, έχουν καταστήσει το “Dance Days” θεσμό για τα χορευτικά δρώμενα, δίνοντάς του μία θέση στον χάρτη των πολιτιστικών γεγονότων υπερ-τοπικής εμβέλειας.
Η Χανιώτισσα επαγγελματίας χορεύτρια και εθελόντρια του Φεστιβάλ Ιουλία Ζαχαράκη, με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους ανθρώπους που ζουν στα Χανιά και αγαπούν τον χορό, είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε όχι, να μπορούν να βλέπουν στην πόλη τους παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών από καταξιωμένους καλλιτέχνες:
«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, ως επαγγελματίας χορεύτρια, να υπάρχει μια ανατροφοδότηση στην τέχνη μου αλλά και γενικότερα για όλους είναι σημαντικό ότι το Φεστιβάλ ανοίγει έναν διάλογο με ό,τι συμβαίνει διεθνώς», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι το επίπεδο χορευτικά είναι πολύ υψηλό και γίνεται με αυστηρά κριτήρια η επιλογή των έργων που θα παρουσιαστούν.
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι το “Dance Days” είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο φεστιβάλ χορού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα στοιχείο που το διαφοροποιεί από άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό: «Έχει μια μοναδικότητα, γιατί μιλάμε για μια συλλογική δουλειά από εθελοντές, που σε αντίθεση με τα άλλα φεστιβάλ όπου επικρατεί μια τυπικότητα, εδώ δημιουργούνται σχέσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές κ.λπ. Είναι πιο ανθρώπινο το πλαίσιο χωρίς να χάνεται ο επαγγελματισμός».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Παρά το γεγονός όμως ότι το Φεστιβάλ έχει καταστεί μέσα στα χρόνια θεσμός που διεθνή εμβέλεια, δεν λείπουν τα προβλήματα τα οποία κυρίως αφορούν τη συστηματική και έγκαιρη χρηματοδότηση από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την κεντρική εξουσία.
«Είναι τεράστιο θέμα η έλλειψη χρηματοδότησης», σχολίασε σχετικά η κα Φαλιέρου, ενώ η κα Γεωργίου πρόθεσε: «Θα ήταν πολύ ευεργετική η διασφάλιση κάποιων πόρων κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του Φεστιβάλ ή πριν από αυτόν και όχι κατά τη διάρκειά του ή μια ανάσα πριν την έναρξη του. Θα δημιουργούσε μια ασφάλεια στα βήματα της ομάδας και θα έδινε περισσότερο χώρο σε επιλογές, χωρίς σπατάλες, αλλά ισορροπημένα».

Σύγχρονες τάσεις

Στα αξιοσημείωτα του “Dance Days” είναι η συστηματική προσπάθεια που γίνεται να αναδείξει σύγχρονες τάσεις στο πεδίο του χορού χορός μέσα από την κάμερα – Video Dance. «Πρόκειται για μια υβριδική μορφή τέχνης που συνδυάζει το κομμάτι της κάμερας (κινηματογράφο) με την κίνηση (χορός). Αυτή η μορφή τέχνης δεν είναι τόσο διαδεδομένη διεθνώς αλλά σιγά σιγά ανθίζει όλο και περισσότερο», επεσήμανε η διαθεματική καλλιτέχνις και επιμελήτρια Ενότητα ο χορός μέσα από την κάμερα – Video Dance Αλίκη Χιωτάκη και εξήγησε ότι κάθε μορφή υβριδικής τέχνης απαιτείται χρόνος για να αναγνωριστεί και να γίνουν αντιληπτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. «Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό που μια επαρχιακή πόλη όπως τα Χανιά αναδεικνύει μέσα από το φεστιβάλ μια υβριδική μορφή τέχνης», υπογράμμισε, ενώ έκανε γνωστό ότι φέτος στη συγκεκριμένη ενότητα υποβλήθηκαν 180 αιτήσεις συμμετοχής, επιλέχθηκαν 28 έργα που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι έργα γυναικών χορογράφων – ερμηνευτριών.

Στον… χορό και τα παιδιά

Η δασκάλα – εθελόντρια Μαρία Μποτωνάκη κατοικούσε τα προηγούμενα χρόνια στις ΗΠΑ και συμμετείχε στα χρόνια της κρίσης ως εθελόντρια στο “Dance Days” κάθε καλοκαίρι που επέστρεφε: «Έμπαινα σε έναν άλλο κόσμο κι έφευγα μετά γεμάτη ερεθίσματα και έμπνευση», εξήγησε ενώ διευκρίνισε ότι η φετινή της εμπλοκή αφορά και την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός καθώς συμμετείχε ενεργά στο πρότζεκτ της έκθεση ζωγραφικής από παιδιά με θέμα «Το δικό μου σώμα “μιλά”» που γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία με σχολεία των Χανίων τον Απρίλιο του 2023 και κατόπιν έγκρισης του Δήμου Χανίων.
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά με στόχο να θίξει ζητήματα γύρω από τη σχέση των παιδιών με το σώμα αλλά και να μυήσει τα παιδιά σε δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν τυχόν παραβιαστικές συμπεριφορές σε βάρος τους καθώς συχνά στις μέρες μας καταγράφονται τέτοια περιστατικά.
Στο πλαίσιο αυτό, 20 εκπαιδευτικοί από 7 σχολεία της πόλης συμμετείχαν σε 3 βιωματικά εργαστήρια και στη συνέχεια 425 παιδιά – μαθητές δημοτικού ζωγράφισαν τι θα μπορούσε να πει το σώμα τους αυτό αν μιλούσε.
«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε κάναμε μια βουτιά στη σωματική αντίληψη, μια αντίληψη που δυστυχώς δεν έχουμε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, αλλά την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε την ανάγκη αυτή για τα παιδιά», εξήγησε η κα Μποτωνάκη και πρόσθεσε ότι παράλληλα το πρόγραμμα αυτό επιχείρησε αφενός να εμπνεύσει τα παιδιά να σηκωθούν από τις οθόνες των υπολογιστών στις οποίες καθηλώθηκαν μέσα στην πανδημία και αφετέρου να τα μυήσει να αποδέχονται τη διαφορετικότητα σε αντίθεση με τα λάθος – διαστρεβλωμένα πρότυπα γύρω από την έννοια του σώματος που λαμβάνουν τα παιδιά από την τηλεόραση τις διαφημίσεις κ.λπ.
Μάλιστα, όπως έκαναν γνωστό οι άνθρωποι του Φεστιβάλ στόχος είναι του χρόνου το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επαναληφθεί και να ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Σεμινάρια για όλους

Το “Dance Days Chania” περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων – εργαστηρίων που απευθύνονται σε όλους.
Η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ντιάνα Κεφάλα επεσήμανε ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υιοθέτηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων (δικτύωση), την ευκαιρία συμμετοχής σε διαδικασίες δημιουργίας και έκθεσης και την προαγωγή της κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμμετοχικότητας σε πολιτισμικές δράσεις.
«Η υλοποίηση των σεμιναρίων του 13ου DDC, επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με καταξιωμένους χορευτές εκπροσώπους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής και καλλιτέχνες, αφετέρου εξυπηρετεί το άνοιγμα στην κοινότητα με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων χωρίς χορευτική εμπειρία. Τα σεμινάρια μας κατηγοριοποιούνται σε αυτά που επιδιώκουν την εκπαίδευση επαγγελματιών και σπουδαστών/ριών χορευτών/χορευτριών, με τεχνικές του σύγχρονου χορού και σε αυτά που δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία, ανοιχτά σε όλο το κοινό, με μοναδικό κίνητρο τη διερεύνηση συλλογικών πρακτικών, οι οποίες κινητοποιούν τα μέλη», εξήγησε.
Ερωτηθείσα αν ο χορός έχει τη θέση που του αξίζει στη ζωή μας η κα Κεφάλα απάντησε: «Μετά από 13 χρόνια, δεν είμαι σίγουρη για τη σωστή απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Υπάρχουν τόσες στιγμές, τόσο έντονες και φωτεινές που έχουμε βιώσει στο Φεστιβάλ, οι οποίες μας ανατροφοδοτούν και ισχυροποιούν την πεποίθησή μας, ότι συνδράμουμε θετικά για την απήχηση της τέχνης του χορού. Η τέχνη όμως δεν είναι αποκομμένη από την ζωή.
Ως εκ τούτου τα προβλήματα, οι στρεβλώσεις, τα φαινόμενα βίας, η αποξένωση και άλλα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, μάς αποπροσανατολίζουν και απομονώνουν κοινωνικά. Το ερώτημα, λοιπόν, ίσως αφορά στην εν γένει τοποθέτησή μας στη ζωή, στην επιλογή μας, στη θέση μας απέναντι σε γεγονότα σημαντικά και καθημερινά.
Η τέχνη δεν είναι αυτοσκοπός, το “η τέχνη για την τέχνη” δεν νοηματοδοτεί το σήμερα. Η απάντηση στο ερώτημά σας, τελεί σε συνάρτηση με την απάντηση που καθένας από εμάς δίνει στον εαυτό του όταν αναζητά το νόημα στη ζωή του, την επιλογή του και την εν γένει τοποθέτησή του στα γεγονότα. “Έχουμε τη ζωή που μας αξίζει;”. Ας απαντήσουμε σε αυτό…».

Το 13ο “Dance Days Chania” σε αριθμούς

– 17 παραστάσεις από δημιουργούς που προέρχονται από 8 διαφορετικές χώρες
– 90 συντελεστές παραστάσεων (χορογράφοι, χορευτές, φωτιστές κ.ά.)
– 45 εθελοντές
– Πάνω από 250 επισκέπτες, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και φεστιβάλ, δημοσιογράφοι, εκπαιδευόμενοι κ.ά.
– 9 σεμινάρια
– 2 επιλεγμένα projects από την ενότητα “Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος”
– Διήμερο αφιέρωμα στο Video Dance (26.07 & 02.08) με προβολές 28 επιλεγμένων ταινιών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Οι διοργανωτές

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του. Το 13ο “Dance Days Chania” έχει ως συν-διοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων και τον Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Instituto Cervantes Atenas και του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, 2019-2021 & 2022 – 2023 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Παραστάσεις – εκδηλώσεις

21 – 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
11:00 – 14:00 & 19:00 – 21:00 | Αγ. Ρόκκος (Σπλάντζια) | Έκθεση ζωγραφικής από παιδιά με θέμα «Το δικό μου σώμα “μιλά”» | Είσοδος ελεύθερη
22 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 20:00 Cia Carla Sistere, “The Sad-Mad Method” (Ισπανία) | Πλατεία Γιαλί Τζαμισί | Είσοδος ελεύθερη | Με την υποστήριξη του Instituto Cervantes Atenas.
– 21:30 Εύα Γεωργιτσοπούλου, “A SIGNAL THAT TRAVELS DOWN THROUGH YOUR HEART episode #1” (Ελλάδα /Γερμανία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
23 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 10:30 | Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου | Ημερίδα με θέμα «Το σώμα στον δημόσιο χώρος ως βίωμα και ως πράξη» | Είσοδος ελεύθερη | Σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΚ.
– 21:30 M Studio, “Elevator” (Ρουμανία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
24 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 19:30 Εβίτα Τσακαλάκη & Μαρία Κριτσωτάκη, “Άλλα-Κτίρια” (Ελλάδα) | «Κουλούρα», Χαλέπα | Ενότητα: Νέοι δημιουργοί και δημόσιος χώρος | Είσοδος ελεύθερη
– 21:30 Compagnia Naturalis Labor, “The Rite” (Ιταλία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
– 22:00 Eliana Stragapede & Borna Babic, “AMAE” (Βέλγιο) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια για τις 2 παραστάσεις: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
25 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:30 Teatr A Part, “Four More” (Πολωνία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
26 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:00 Προβολές Video Dance έργων | Υπαίθριος χώρος – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων | Είσοδος ελεύθερη
27 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:30 Ching-Ying Chien, “Vulture” (Ταϊβάν/ Ην. Βασίλειο) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
28 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 19:30 Dance Days Chania & Στέγη Χορού Λεμεσού (Ελλάδα, Κύπρος) | πισίνα πρώην ξενοδοχείου Ξενία | Διακρατικό καλλιτεχνικό residency | Πολένα Κόλια (GR), Στυλιάνα Αποστόλου (CY) | Είσοδος ελεύθερη
– 21:30 bytheway productions, “The Awesome Performance” (Κύπρος) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
– 22:15 Julia Brendle, “Radical kindness” (Κύπρος/ Γερμανία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια για τις 2 παραστάσεις: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων) | Με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.
29 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:30 Αναστασία Βαλσαμάκη, “W REST L ING” (Ελλάδα) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
30 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 20:45 Agnese Bargero, “Last night you forgot an onion in my pocket” (Ιταλία) | Πλατεία Κατεχάκη | Είσοδος ελεύθερη
– 21:30 Ηλίας Χατζηγεωργίου, “A BOUNCE 4 MEN” (Ελλάδα) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων) | Μία παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων 9. Η παρουσίαση στο DANCE DAYS CHANIA υποστηρίζεται από το «Πρόγραμμα Εξωστρέφεια» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
31 ΙΟΥΛΙΟΥ
– 21:30 Αμάλια Μπένετ, Αντιγόνη Γύρα, Κινητήρας, “ehS came from another planet” (Ελλάδα) Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
– 22:00 Πάνος Μαλακτός, “SADBOI” (Κύπρος) Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εισιτήρια για τις 2 παραστάσεις: 12€ (κανονικό), 9€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
– 19:00 Underscore ΑΜΚΕ, “Live as a Leaf” (Ελλάδα) | Πάρκο Αγ. Μαγδαληνής, Χαλέπα | Ενότητα: Νέοι δημιουργοί και δημόσιος χώρος | Είσοδος ελεύθερη
– 21:30 Bente Bulens & Beata Rekemova, “Attracted by repulsion” (Βέλγιο/ Σλοβακία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
– 22:00 Elena Cattardico, “In The Country of Last Things” (Ιταλία/ Γερμανία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
– 22:30 Adriano Bolognino, “Come Neve” (Ιταλία) | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εισιτήρια για τις 3 παραστάσεις: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:00 Προβολές Video Dance έργων | Υπαίθριο parking – Σμύρνης 2 | Είσοδος ελεύθερη

*Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr | Όλα τα έσοδα πηγαίνουν αποκλειστικά στους καλλιτέχνες των παραστάσεων

Σεμινάρια

− 22 – 23 Ιουλίου | Γίτσα Κωνσταντουδάκη (GR) – Contakids – Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (Δωρεάν συμμετοχή)
− 23 – 25 Ιουλίου | Εύα Γεωργιτσοπούλου & Tamae Yoneda (DE/GR/JP) – Inside Extremity & Movement Poetry
− 24 – 26 Ιουλίου | Ελεάνα Αλεξάνδρου (CY) – Making Performances
− 25 – 27 Ιουλίου | Livia Balazova MM & Zebastian Mendez Marin (SK) – Multipartnering workshop
− 26 – 27 Ιουλίου | Βαρβάρα Μπαρδακά (GR) – KYS improvisation: Practice into Performance
− 27 – 29 Ιουλίου | Alejandro Moya (ES) – The malleable body: from sensitive to extreme
− 28 – 31 Ιουλίου | Ching-Ying Chien (UK/TW) – Akram Khan Company workshop
− 28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου | Edivaldo Ernesto (DE/MZ) – Depth Movement
− 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου | Ηλίας Χατζηγεωργίου (GR) – Hip hop dance τεχνικές στον σύγχρονο χορό
Για πληροφορίες και εγγραφές: dd.ch.workshops@gmail.com
> Προσφέρονται επιπλέον ποσοστά έκπτωσης

Video Dance

– Remember, Body… – Κωνσταντίνα Ντιναπόγια – Διάρκεια: 2’
– Klepsydra – Ιουλία Μεσσίνη, Δημήτρης Σκιαδαρέσης, Ελευθερία Σίμου – Διάρκεια: 2’
– (a)cross you… – Εβίτα Μάνου, Ευαγγελία Δαμιανού – Διάρκεια: 2’
– The Essence Always Lasts – Karelis Zambrano – Διάρκεια: 3’
– JARANA – Laia Santanach – Διάρκεια: 6’
– Social Waves – Βάγγη Κιμπίζη – Διάρκεια: 3’
– One Shilling – Μόνικα Νικολαΐδου – Διάρκεια: 5’
– What If? – Ιόλη Κασκάνη – Διάρκεια: 3’
– The Calling – Alex Rowland – Διάρκεια: 6’
– Damselfly – Elizabeth Arifien – Διάρκεια: 5’
– Bouboulina – Χριστιάνα Κοσιάρη, Σοφία Σφυρή – Διάρκεια: 4’
– PRE – SENZA – Alice Pan – Διάρκεια: 5’
– Kronos Quartet (String Quartet No.5:V) – Rebecca Lanzoni / Marco Saccani – Διάρκεια: 3’
– HinterTerra – Ana Baer Carillo & Heike Salzer – Διάρκεια: 5’
– A Myriad Mind – Marie Zechiel – Διάρκεια: 2’
– YEL – Rima Pipoyan – Διάρκεια: 4’
– Tribale – Melissa Ugolini – Διάρκεια: 3’
– (non)human consonances – Cristina Negucioiu – Διάρκεια: 4’
– Identity in Between – Έφη Σπύρου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου / RUNONART 2021 – Διάρκεια: 6’
– Stav – Amit Abend – Διάρκεια: 7’
– REISEWARNUNG – Marie Haußdörfer – Διάρκεια: 1’
– Absent Presence – Georgia Ponticello – Διάρκεια: 1’
– Frequency Station – Βασίλης Μαυριανός – Διάρκεια: 4’
– Aequorea – Tási Dance Co. – Διάρκεια: 3’
– Alezan – Loïc Faquett – Διάρκεια: 8’
– Soldier Up – Στυλιάνα Αποστόλου – Διάρκεια: 4’
– Fool’s Funk – Maisie Woodford – Διάρκεια: 6’
– Bruxism – Άλκηστις Παγκοσιάν – Διάρκεια: 3’
Επιμέλεια ενότητας Video Dance: Αλίκη Χιωτάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα