Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μίνως Ζομπανάκης: τραπεζίτης χωρίς σύνορα

Με αυτόν τον τίτλο εκυκλοφόρησε πρώτα στα αγγλικά το έτος 2011 το βιβλίο του Ντέιβιντ Πασέλς και στα ελληνικά το 2013 σε μετάφραση του Ε. Βενέτη από τις εκδόσεις Κέρκυρα – Economia. Σελίδες 278 τιμή 28 ευρώ. Στο βιβλίο και τη βιογραφία του Ζομπανάκη αναφέρθηκε εκτενώς ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος στην εφημερίδα Αθηνών “Το Βήμα” της 22 Ιουνίου 2014.
Σε αυτό χαρακτηρίζεται σαν ο πρωτοπόρος τραπεζίτης, ανοικτός στον διάλογο και στις ιδέες, που άφησε εποχή στο Σίτυ του Λονδίνου με τη διαμόρφωση του θεσμού των διατραπεζικών επιτοκίων γύρω από τον οποίο στήθηκε ολόκληρο το οικοδόμημα της ευρωαγοράς τη δεκαετία του 1970.
Τελειώνοντας το σχετικό κείμενο αναφέρει:
«Φιλοδοξία του Μίνωος Ζομπανάκη, σε αντίθεση με άλλους τραπεζίτες, δεν ήταν να γίνει ο πλουσιότερος και ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη. Απέκτησε αρκετά χρήματα από τη δουλειά του, τα περισσότερα από αυτά όμως προήλθαν από μισθούς και αμοιβές και όχι από δώρα ή μερίδια σε επικερδείς συμφωνίες. Σύμφωνα με τον ίδιο ο υπερβολικός πλούτος είναι κατάρα που δεν σου επιτρέπει να χαρείς τα όμορφα πράγματα στη ζωή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα