18 Μαΐου του 1949 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας “Κήρυξ”, γίνονται γνωστές στους καταστηματάρχες οι ημέρες που επιτρέπονταν να πωλείτο κρέας.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «δι’ αγορανομικής διατάξεως καθορίζονται ως κάτωθι αἱ ἡμέραι πωλήσεως κρέατος καὶ παρασκευῆς φαγητῶν ἐκ τούτου:
Η πώλησις παντός είδους σφαγίων και πουλερικών ἐπιτρέπεται μόνον κατὰ τὰς ἡμέρας Πέμπτην και Σάββατον καθ᾽ ἁπάσας δὲ τὰς ἡμέρας τῆς ἑβδομάδος ἐπιτρέπεται ἡ πώλησις ἐντοσθίων, ἄκρων, κεφαλῶν, ἀλλαντικῶν ὡς καὶ παντὸς είδους κυνηγίου.
Η παρασκευή και προσφορά κρέατος ἐπιτρέπεται καθ’ ἑκάστην Πέμπτην καὶ Κυριακήν, μόνον ὑπὸ παντὸς κέντρου και καταστήματος (εστιατόρια, ταβέρναι, Κυλικεία καὶ Μπάρ Λεσχών, Συλλόγων καὶ Σωματείων) καὶ γενικῶς ὑπὸ παντὸς κέντρου και καταστήματος προσφέροντας εἰς τὴν κατανάλωσιν φαγητά.
Επίσης ἐπιτρέπεται εἰς τά ἀρτοποιεία καὶ κλιβάνους ἐψήσεως (φούρνους νὰ δέχωντα πρὸς ἔψησαν φαγητὰ ἐκ κρέατος μόνον κατὰ τὰς ἡμέρας Πέμπτην καὶ Κυριακήν.
Οι παραβάται τῆς ἀνωτέρω διατάξεως ισχυούσης κατ’ ἅπαν τὸ Κράτος της διά ἀπὸ τῆς ἀνακοινώσεώς τοῦ τύπου θα διώκονται καὶ θὰ τιμωρούνται κατὰ τὰς δια τάξεις του ᾿Αγορασομικού Κώδικος».