71 χρόνια πριν και στο φύλλο της εφηµερίδας “Παρατηρητής” της 6ης Φεβρουαρίου 1953 διαβάζουµε για µία αγορανοµική διάταξη µέσω της οποίας οι επιχειρηµατίες στη εστίαση της εποχής σε όλη την Ελλάδα, έπρεπε να παρασκευάζουν καθηµερινά φαγητά από… πατάτες και µάλιστα για σοβαρό σκοπό.
∆ιαβάζουµε σχετικά «δι’ ἀγορανοµικής διατάξεως τοῦ ὑφυπουργείου Έµπορίου ὑποχρεοῦνται οἱ διευθυνταὶ τῶν ἑστιατορίων καὶ των οἰνοµαγειρείων ἁπασῶν τῶν κατηγοριών (πολυτελείας, Α΄, Β΄, Γ΄, ∆΄ κατηγορίας) ὅπως παρασκευάζωσι καθηµερινῶς κατά την µεσηµβρίαν καὶ τὸ ἑσπέρας ἕν τούλάχιστον φαγητόν ἐκ γεωµήλων (γιαχνί, φούρνου, σαλάτα, πουρέ, τηγανιτές κ.λ.π.), λόγῳ τῆς ἐπιτακτικῆς ἀνάγκης διαθέσεως τῶν ὐπαρχόντων ἀποθεµάτων γεωµήλων εἰς χεῖρας τῶν παραγωγών.
Ἡ ἐν λόγῳ ἀγορανοµική διάταξις δηµοσιευθείσα εἰς τὴν “έφηµερίδα τῆς Κυβερνήσεως” ισχύει καθ’ ἅπασαν τὴν ἐπικράτειαν»