Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

1968: Αλιευτικόν εψάρεψε… αεροπλάνον είς τον όρµον Χανίων

Ιανουάριος του 1968 και όπως διαβάζουµε στο φύλλο της 30ης/1ου ένα αλιευτικό είχε µία ιδιαίτερη “ψαριά” στον όρµο των Χανίων.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «ΕΝΑ αλιευτικό, το “ΑΡΤΕΜΙΟΣ” εψάρεψε… χθες, τάς πρώτας πρωινάς ώρας στον όρµο των Χανίων, το πίσω µέρος ενός βυθισµένου αεροπλάνου.
ΤΟΥΤΟ συνέβη ανοικτά της νησίδος Θοδωρού και προφανώς προκείται περί γερµανικού αεροπλάνου το οποίον είχε καταριφθή κατά την διάρκειαν µάχης εναντίον των Γερµανών το 1941.
ΤΟ “ΨΑΡΕΜΑ” κατέστη υποχρεωτικόν διά το “ΑΡΤΕΜΙΟΣ” διότι τα δίκτυα του είχαν “πιάσει” είς το βυθισµένον αεροσκάφος και δεν ήτο δυνατή η απελευθέρωσίς των».
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «Προ του κινδύνου να αφήσουν όλα τα δίκτυα των είς την θάλασσαν, οι άνδρες του αλιευτικού κατώρθωσαν να το φέρουν είς την επιφάνειαν και εν συνεχεία να το ρυµουλκήσουν είς τον λιµένα των Χανίων.
Το γεγονός τούτο γνωσθέν είς την πόλιν µας, εκίνησε το ενδιαφέρον πολλών συµπολιτών µας, οι οποίοι καθ’ οµάδας κατήρχοντο είς το λιµάνι διά να ιδούν από κοντά το πρωτότυπον ‘‘ψάρεµα’’ του αλιευτικού»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα