Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1971: Δικάζονται οι ιπτάμενοι έμποροι ναρκωτικών εις το Εφετείον Κρήτης

Mία πολύκροτη δίκη, με πέντε Αμερικανούς κατηγορούμενους, που αφορούσε στην αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ξεκινούσε στο Εφετείο Κρήτης στις 27 Ιανουαρίου του 1971. Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας όχι μόνο εκείνη την ημέρα αλλά και τις επόμενες μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ με τίτλο “Δικάζονται οι ιπτάμενοι έμποροι ναρκωτικών εις το Εφετείον Κρήτης” (27/01/1971) «Σήμερον, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, θα εκδικασθή ή έφεσις των 5 Αμερικανών κατηγορούμενων δι’ αγοράν, κατοχήν και μεταφοράν ναρκωτικών».

Όπως διευκρινίζει ο συντάκτης του άρθρου «ούτοι, ως γνωστόν, τον παρελθόντα Αύγουστον 1970, συνελήφθησαν εις Ηράκλειον μεταφέροντας δι’ αεροσκάφους 600 κιλά χασίς, κατεδικάσθησαν δε πρωτοδίκως οι μεν 4 εις δεκαετή φυλάκισιν ο δε πέμπτος είς ενναετή φυλάκισιν»

Στις 29 Ιανουαρίου διαβάζουμε σε άρθρο με τίτλο “Οι 2 Αμερικανοί δηλώνουν άγνοιαν δια την ύπαρξιν των ναρκωτικών” ότι «ΟΠΛΑ και πυρομαχικά και όχι ναρκωτικά νομίζαμε ότι μεταφέρουμε. Τούτο εδήλωσαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου, απολογούμενοι οι δύο εκ των Αμερικανών, οι οποίοι δικάζονται διά την γνωστήν υπόθεσιν των ναρκωτικών».

Στην συνέχεια του ρεπορτάζ διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως «οι ανωτέροι κατηγορούμενοι παραδέχθησαν ότι ήτο γνώσται ότι θα μεταφέραν λαθραίον φορτίον ήτο ναρκωτικά. Δι’ αυτό -επειδή δηλαδή είχαν λαθραίον φορτίον- και άλλαξαν τον αριθμόν κλίσεως του αερολιμένος και επέταξαν χαμηλά όπως αποφύγουν τα ραντάρ.

Τέλος, στις 30 Ιανουαρίου, διαβάζουμε για την ολοκλήρωση, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας άρθρο με τίτλο “44 έτη φυλακίσεως συνολικώς επέβαλε το Εφετείον Κρήτης εις τους 5 κατηγορούμενους”.

Όπως διαβάζουμε «44 έτη, φυλακίσεως, συνολικώς επεβλήθη εις τους 5 Αμερικανούς, οι οποίοι από τριημέρου εδικάζοντο εις το Εφετείον Κρήτης με την κατηγορίαν της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών. Το Δικαστήριον έκηρυξεν ενόχους τους κατηγορούμενους, ως και πρωτοδίκως».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν «• Μ. 9 έτη συνολικώς και 300.000 δραχμαί χρηματική ποινή. •Α. 8 έτη συνολικώς και 180.000 δρχ χρηματικήν ποινήν. •Κ. 10 έτη και 400.000 δρχ χρηματική ποινή. •Μ. 10 έτη και 180.000 δρχ χρηματικήν ποινήν. •Μ. 7 έτη και 180.000 δρχ χρηματικήν ποινήν. Επίσης απεφασίσθη η δήμευσις των κατασχεθέντων»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα