Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

1971: Μελέτησαν ήθη κι έθιµα του Αν. Σελίνου

Για τη µελέτη ηθών και εθίµων του Ανατολικού Σελίνου από σπουδάστριες της ΧΕΝ (Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων Ελλάδος)  διαβάζουµε στο φύλλο της 9ης/7ου του 1971.

Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής σχετικά «ανεχώρησαν χθές αί σπουδάστριαι της Σχολής Κοινωνικής Πρόνοιας της ΧΕΝ. Αί σπουδάστριαι µετέσχον ετησίου εκπαιδευτικού προγράµµατος, το οποίον καταρτίζεται ως γνωστόν, µε τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάµου και Σελίνου και της Ορθοδόξου Ακαδηµίας Κρήτης.

Ως τόπος εφαρµογής τού προγράµµατος τούτου είχεν επιλεγή εφέτος η περιοχή τού Ανατολικού Σελίνου. Αί σπουδαστριαί εφιλοξενήθησαν επί δύο εβδοµάδας είς διάφορα χωριά της  εν λόγω περιοχής. Με την βοήθειαν των ιερέων, των Συλλόγων Κυριών και ∆εσποινίδων και των τοπικών αρχών εµελέτησαν τάς συνθήκας διαβιώσεως, τα ήθη και έθιµα και διάφορα κοινωνικά προβλήµατα των κατοίκων της περιοχής.

Εν συνεχεία παρέµειναν επί τριήµερον είς την Ακαδηµίαν όπου προέβησαν είς κριτικής και αξιολόγησιν του όλου προγράµµατος και των πολλών εµπειριών, τα οποίας απέκτησαν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα