Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1972: Είς Κρήτην κατέφυγον οι δράσται της μεγάλης διαρρήξεως κοσμηματοπωλείου Αθηνών;

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 1972 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εκείνης της ημέρας, διαβάζουμε για την τυχόν διαφυγή ληστών από την Αθήνα στην Κρήτη.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «εγνώσθη ότι αι συνεχιζόμεναι υπό της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών έρευναι, πρός ανακάλυψιν και σύλληψιν των δραστών της μεγάλης διαρρήξεως του επί της διασταυρώσεως των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά κοσμηματοπωλείου «Γκόλντ Κοιν» του Π. Ν επεκταθή και είς την επαρχίαν και συγκεκριμένως είς Κρήτην και Πελοπόννησον.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, είς Ηράκλειον Κρήτης συνελήφθη εν άτομον, το οποίον προσήχθη είς Αθήνας και ανακρίνεται. Το άτομον τούτο διέρρηξε κατά το παρελθόν κοσμηματοπωλείον της οδού Σταδίου, δεν εγνώσθη όμως εάν κατά την εξέτασιν του προέκυψε συμμετοχή του είς την μεγάλην τελευταίαν διάρρηξιν, κατά την οποίαν ως γνωστόν, οι δράσται αφήρεσαν κοσμήματα αξίας, κατά την δήλωσιν του ιδιοκτήτου του κοσμηματοπωλείου, πέντε εκατομμυρίων δραχμών.
Κατά τάς αυτάς πληροφορίας, οι διεξάγοντες την ανάκρισιν, ερευνούν διά την ανακάλυψιν αυτοκινήτου μάρκας «Μερσεντές» και χρώματος ανοικτού το οποίον πιθανώτατα εχρησιμοποιήθη από τους διαρρήκτας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα