Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1972: Ενα ανάκτορο Μινωικής περιόδου αποκαλύπτεται με τις ανασκαφές στην περιοχή “Καστέλλι”

Με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, από το Καστέλι Κισσάμου, για ένταξη της αρχαίας Κυδωνίας στα αναγνωρισμένα μνημεία της Unesco αναδημοσιεύουμε από το φύλλο της 17ης Σεπτεμβρίου 1972, δύο φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ με τίτλο “Ένα ανάκτορο Μινωικής περιόδου αποκαλύπτεται με τις ανασκαφές στην περιοχή “Καστέλλι” (σ.σ. το επόμενο διάστημα θα αναδημοσιεύσουμε και ολόκληρο το ρεπορτάζ της εποχής).
Αναφέρει η πρώτη κειμενολεζάντα «Ενα ανάκτορο Μινωικής περιόδου, παρόμοιο με εκείνο της Κνωσού, αποκαλύπτεται σιγά – σιγά με τις ανασκαφές, στην περιοχή Καστελλίου, πάνω από το λιμάνι Χανίων. Οι τελευταίες ανασκαφές απέδωσαν πολλά σημαντικά ευρήματα που στηρίζουν για μία ακόμη φορά, την άποψη πώς ο Μινωικός πολιτισμός ήκμασε σ’ όλες του τις φάσεις και στη Δυτ. Κρήτη. Στη φωτογραφία πλακόστρωτο δωμάτιο, μέρος του ανακτόρου».

H δεύτερη φωτογραφία συνοδεύεται από τη λεζάντα «Μία ακόμη άποψη του μινωικού ανακτόρου. Εικάζεται ότι εδώ ήτο είσοδος. Διακρίνεται βάση κίονος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα