Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1972: Η Κρήτη από τους πλέον αγαπημένους τόπους διακοπών των ξένων

Για την προτίμηση στην Κρήτη ξένων τουριστών διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 12ης Φεβρουαρίου του 1972
Αναφέρει το σχετικό άρθρο «Η Κρήτη έχει καταστή από τους πλέον αγαπημένους τόπους διακοπών των ξένων που επισκέπτονται την Ελλάδα».
Όσον αφορά για το τι φαίνεται να τραβά το ενδιαφέρον των τουριστών όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ «Οι φυσικές καλλονές της Μεγαλονήσου, το θαυμάσιο κλίμα της, τα αρχαιολογικά της μνημεία, η μοναδική ποικιλία που προσφέρουν τόσο οι ορεινές περιοχές της όσο και τα παράλιά της, η γνήσια φιλοξενία των κατοίκων της και η αρτιότης των τουριστικών εγκαταστάσεων, αποτελούν τον ισχυρό μαγνήτη προσελκύσεως των ξένων τουριστών καθ’ όλην την διάρκεια του έτους».
Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε απεσταλμένοι του διεθνούς Τύπου είχαν επισκεφθεί την Κρήτη αφιερώνοντας ρεπορτάζ και κολακευτικά σχόλια «εις την ελληνικήν Μεγαλόνησον και τονίζουν το γεγονός της αλματώδους τουριστικής αναπτύξεως».
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «μεταξύ αυτών, ο δημοσιογράφος κ. Φλόριαν Μέτζιερ της εγκύρου ελβετικής εφημερίδος ”Ντερ Ράϊντάλερ” εδημοσίευσεν ολοσέλιδον ρεπορτάζ με εντυπώσεις του από την πρόσφατον επίσκεψιν του εις την Κρήτην. Το δημοσίευμα, πλαισιούμενον από 7 φωτογραφίες, περιγράφει τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζει το νησί και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα