Για την καλλιέργεια και προσπάθεια επέκτασης της ποικιλίας μανδηλαριά στην Κρήτη διαβάζουμε στο φύλλο της 7ης Μαρτίου 1972
Διαβάζουμε σχετικά «590 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΦΥΤΕΥΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εξαιρετική καταβάλλεται προσπάθεια πρὸς ἐπέκτασιν τῆς οἰνοφόρου ποικιλίας ἀμπέλου Μανδηλάρι εἰς ολόκληρον τήν Κρήτην.
Κατά την φυτευτικήν περίοδον 1970 – 1971 εφυτεύθησαν εἰς Ηράκλειον 1438 στρέμματα καί εἰς τὰ Χανιά 590 στρέμματα.
Εφέτος με συνεργασία της ‘Ενώσεως Γεωργικών Συν)σμῶν Ηρακλείου και των Δ/νσεων Γεωργίας Ηρακλείου, Χανίων καὶ Ρεθύμνης διετέθησαν εἰς τούς καλλιεργητάς τῶν τριῶν Νομών 400.000 κληματίδες διά την φύτευσιν ἑτέρων 1.200 στρεμμάτων.
Η ποικιλία Μανδηλάρι παράγει οἶνον ἐξαιρετικής ποιότητος χαμηλού οινοπνευματικού βαθμοῦ ὅπως τὸν ἐπιθυμούν οι Ευρωπαίοι καταναλωταί.
Χρησιμοποιείται επίσης διά τὴν «βαφήν τῶν λοιπῶν οίνων ἡ ὁποία μέχρι σήμερον ἐγένετο διά τῆς εἰσαγωγῆς βαφικών οινων ἐξ Ισπανίας».