Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1972: Στόχος των Σουηδών τουριστών η Κρήτη

51 χρόνια πριν και στο φύλλο της 28ης Ιανουαρίου 1972 διαβάζουμε για την… άγνωστη στην πλειοψηφία των Σουηδών τουριστών Κρήτη.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής: «“Η Κρήτη είναι ένα νησί κατάλληλο για την νοοτροπία μας” -γράφει σε ολοσέλιδη εινογραφημένη ανταπόκρισή του από την Μεγαλόνησo ο Σουηδός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος κ. Κάρλ – Ινγμαρ Πέρσταντ, στις εφημερίδες “Χούντισβαλς Τίντνινγκεν” και “Χέλσινγκλαντς Τίντντνγκεν” και συνεχίζει:
“Ένα από τα ταξιδιωτικά γραφεία της Σκανδιναβίας που έχουν είς το πρόγραμμά των εκδρομές προς την Κρήτη, είναι το VINGRESOR. Τί είναι λοιπόν η Κρήτη; Ένα νησί στο οποίο μπορούμε να δούμε ό,τι είναι γνήσιο ελληνικό και να ζήσωμε την “καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Ο άγνωστος αυτός τουριστικός τόπος, στον οποίον, καθώς λέγεται κατοικούσε ο Θεός Ζεύς, τώρα είναι ένας παράδεισος διακοπών και εκεί μπορούμε να ζήσωμεν από κοντά τον τρόπον ζωής των αγνών Ελλήνων. Εντός ολίγων ετών η νήσος Κρήτη θα γίνη το ίδιο γνωστή όπως ή νήσος Ρόδος είναι σήμερα για τους Σουηδούς τουρίστες. Η Κρήτη είναι ένα πραγματικά ειδυλλιακό μέρος. Οι ώρες της γαλήνης στην Κρήτη είναι κάτι ανεπανάληπτο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα