Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1973: Στρατιωτικόν αεροσκάφος κατέπεσεν έξωθι του λιμένος Σούδας

Για ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με στρατιωτικό αεροσκάφος, έξω από το λιμάνι της Σούδας, διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Όπως διαβάζουμε αρχικά, στο ρεπορτάζ της εποχής «Επτά νεκροί και τρείς ελαφρώς τραυματίαι είναι ο απολογισμός ενός αεροπορικού δυστυχήματος το οποίον συνέβη χθες το μεσημέρι, λίγο έξω από τον λιμένα της Σούδας»

Στην συνέχεια αναφέρει ο συντάκτης ότι «Την δωδεκάτην και τριάντα ένα αμερικανικόν στρατιωτικόν αεροσκάφος τύπου Σέ2Α απογειωθέν από το αεροδρόμιον της 115 Π.Μ. μετά ολίγα λεπτά κατέπεσεν είς την θάλασσαν λόγω βλάβης του κινητήρος του. Κατά την πρόσκρουσιν του επί των υδάτων το αεροσκάφος εκόπη είς τα δύο και εν συνεχεία επηκολούθησεν έκρηξις. Επί της επιφανείας της θαλάσσης παρέμεινε μόνον μέρος του οπισθίου μέρους ενώ το υπόλοιπον εβυθίσθη αμέσως συμπαρασύρον είς τον βυθόν και τους επτά εκ των 10 επιβατών του».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι διασωθέντες «περισυνελλέγησαν υπό του αλιευτικού “Κωνσταντίνος” με κυβερνήτην τον Κ.Μ., κάτοικον Σούδας, και μετεφέρθησαν είς το Ναυτικό Νοσοκομείον Σούδας, προς νοσηλείαν.

Είς τον τόπον του δυστυχήματος έσπευσαν αμέσως ταχύπλοα αμερικανικά σκάφη, δύο ελικόπτερα της 115 και περιπολικόν του Λιμεναρχείου ως και ρυμουλκά του Ναυστάθμου Κρήτης.

Έρευναι πρός ανεύρεσιν τών πτωμάτων των απολεσθέντων εσυνεχίζοντο μέχρις αργά τη νύκτα από βατραχανθρώπους… Το μοιραίον αεροσκάφος είχεν απογειωθή από το αεροδρόμιον του Ακρωτηρίου με προορισμόν το αεροπλανοφόρον Ιντιπέντενς».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα