Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1974: Ο Μάνος Χατζηδάκης μιλεί για τον ερχομό του στην Κρήτη

Eν αναμονή της άφιξής του στην Κρήτη τον Μάιο του 1974, ο Μάνος Χατζηδάκις, είχε εκφράσει την χαρά του για τον ερχόμό του στο νησί, όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 28ης Μαΐου 1974.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ «Αύριο αφίκνειται είς Χανιά ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Μ. Χατζηδάκης με το συγκρότημά του, προκειμένου να δώση τάς προγραμματισθείσας συναυλίας. Επ’ ευκαιρία της αφίξεως του είς την Κρήτην ο Μ. Χατζηδάκης αναφερόμενος είς το γεγονός αυτό είπε:

«Είμαι χαρούμενος που θα τραγουδήσω επί τέλούς μαζί σας. Εγώ Κρητικός μαζί με Κρητικούς. Γνωρίζετε καλά, καθώς κι εγώ πώς εμείς οι Κρητικοί ξεύρουμε να τραγουδάμε καλύτερα από τους άλλους. Γιατί τραγουδάμε από χιλιάδες χρόνια πριν. Και το τραγούδι μας περιέχει συγκρατημένο πάθος, φαντασία και απέραντη ευγένεια σάν τα κεντήματα της γιαγιάς μου της γραίας Χατζιδάκαινας που τάχω στη μνήμη μου αναλλοίωτα από παιδί, κεντήματα γεμάτα χάρη και περισσήν ευγένεια.

Ευχαριστώ τη νεοσύστατη Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης, που μαζί με την έναρξη των τολμηρών οραματισμών της, μου δωσε σήμερα την ευκαιρία να τραγουδήσω όλα τα πάθη του Οδοιπόρου, του Αλκιβιάδη, του Τζώννη του Μπόγια, του Μεθυσμένου Κοριτσιού, του Ευαίσθητου Ληστή και της Μπελίσας.

Είναι πάθη γνωσίως Κρητικά κι ήρθε καιρός να σας τα παραδώσω μ’ όλη μου την αγάπη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα