Για αυξημένη τουριστική κίνηση στα Χανιά τον Αύγουστο του 1975, διαβάζουμε στο φύλλο της 20ης Σεπτεμβρίου 1975.
Διαβάζουμε σχετικά «Ξεπέρασε και την κίνηση του μηνός Ιουλίου η σημειωθείσα τουριστική κίνηση στην περιοχή του Νομού μας τον περασμένο Αύγουστο.
Συγκεκριμένα κατά τον μήνα αυτό έφθασαν μ’ όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στον Νόμο μας 42.327 Ελληνες και ξένοι επισκέπτες. Απ’ αυτούς οι πιο πολλοί ήταν Γάλλοι, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Βρεταννοί.
Τον ίδιο μήνα αρκετοί τουρίστες δεν βρήκαν κλίνες στα πάσης φύσεως ξενοδοχεία, πανσιόν και τουριστικά δωμάτια μ’ αποτελέσμα να διανυκτερεύσουν στην εξοχή.
Επίσης στο ίδιο διάστημα κατέπλευσαν στα λιμάνια Χανίων και Σούδας 28 θαλαμηγοί με 153 περιηγητές, ενώ τέλος το φαράγγι της Σαμαριάς το περνούσαν καθημερινά περί τα 600 άτομα».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.