Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Αρχίζει η λειτουργία του ΚΕΚΑΤΕ στον Ταυρωνίτη

Πριν από 46 χρόνια ξεκινούσε την λειτουργία του το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων Ταυρωνίτη και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 17ης Δεκεμβρίου 1975 «Τρία τμήματα του Κέντρου Επαγγελματικής Καταρτίσεως, που βρίσκεται στον Ταυρωνίτη Χανίων, θ’ αρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου.
Στα τμήματα αυτά θα μπορούν να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ν’ αποκτήσουν πτυχίο επαγγελματικής καταρτίσεως για τις ειδικότητες ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και μηχανικών αυτοκινήτων
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σ’ αυτές τις ειδικότητες θα πρέπει να έχουν ηλικία 18-45 χρονών να είναι κάτοχοι απολυτηρίου δημοτικού ή γυμνασίου, να είναι άνεργοι και να μην έχουν φοιτήσει σε καμμία τεχνική σχολή.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν θα πρέπει να έχουν εφοδιασθή με κάρτα ανεργίας, πιστοποιητικό του Δήμου ή της κοινότητος ως και πιστοποιητικό σπουδών.
Η διάρκεια φοιτήσεως στις ειδικότητες αυτές είναι από 180-200 ώρες.
Αυτοί που φοιτούν στο ΚΕΚΑΤΕ Ταυρωνίτη παρακολουθούν μαθήματα, παίρνουν εκπαιδευτικά βοηθήματα και υλικά για την εκπαίδευση. Εχουν ημερήσιο επίδομα από 219 δρχ, τους χορηγείται μαθητικό εισιτήριο, αναβολή κατατάξεως στον στρατό και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ μερίμνη και δαπάνη του ΟΑΕΔ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα