Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Χανιώτης αθλητής κέρδισε δυό χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς

Η επιτυχία του Χανιώτη αρσιβαρίστα Λευτέρη Στεφανουδάκη, να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες εκείνης της χρονιάς φιλοξενείται στο φύλλο της εφημερίδας της 27ης Αυγούστου.


Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Ο πρωταθλητής της άρσεως βαρών, στην κατηγορία των ελαφρών Στεφανουδάκης, κατέκτησε και δεύτερο «χρυσό» μετάλλιο στους εφετεινούς μεσογειακούς αγώνες που γίνονται στο Αλγέρι, γιατί στην κίνηση του «ζετέ» ανύψωσε 148,5 κιλά κι έτσι επρώτευσε στο σύνολο των δύο κινήσεων με 270 κιλά αφού στην κίνηση του «αρασέ» είχε ανυψώσει 122,5 κιλά.
Στην κίνηση του «ζετέ» στην κατηγορία των ελαφρών επρώτευσε ο Σύριος Σάμυ με 150 κιλά και ακολούθησαν ο Τούρκος Ακιαύ με 150 κιλά και ο Γάλλος Λεμπλάνκ με 147,5 κιλά.
Στην κίνηση του «αρασέ» που είχε προηγηθή της κινήσεως του «ζετέ» είχε πρωτεύσει ο Στεφανουδάκης με 122,5 κιλά και είχον ακολουθήσει ο Τούρκος Καμάλ με 120 κιλά και ο Ισπανός Αντέλες με 120 κιλά.
Μετά από αυτά τα αποτελέσματα η τελική κατάταξη στο σύνολο των δύο κινήσεων είναι η ακόλουθη:
1) Στεφανουδάκης Ελλάς 270
2) Ακιάυ Τουρκία 265
3) Κεμάλ Τουρκία 265
Με την διπλή επιτυχία του Στεφανουδάκη η Ελλάδα στο τέλος των δύο ημερών, των εφετινών Μεσογειακών Αγώνων έχει κατακτήσει δύο «χρυσά» και δύο «χάλκινα» μετάλλια. Τα τελευταία τα έχει κερδίσει ο πρωταθλητής της άρσεως βαρών στη κατηγορία του «πετεινού» Αθανασιάδης κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων. »


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα