Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Χανιώτης δικηγόρος κατά Κίσινγκερ

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Η απόφαση ενός Χανιώτη δικηγόρου ο οποίος δραστηριοποιούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να κινηθεί νομικά κατά του Χένρι Κίσινγκερ, του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ το 1975, απασχόλησε την εφημερίδα στο φύλλο της 21ης Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που έχει τίτλο “Χανιώτης δικηγόρος κατά Κίσινγκερ”, «Ενας Χανιώτης δικηγόρος, ο κ. Γεώργιος Πλατσιδάκης, που διαπρέπει στο Μίτσιγκαν των Ην. Πολιτειών, αγωνίζεται να κάτση στο “σκαμνί” τον ανεκδιήγητο ανθέλληνα Κίσσινγκερ. Η ενέργεια αυτή του κ. Πλατσιδάκη, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα μαχητικότητας των Ελλήνων που ζουν στην Αμερική και που δεν ξεχνούν ούτε στιγμή την πατρίδα, αλλά αγωνίζονται για την αποδοχή των δικαίων αιτημάτων της».

Μάλιστα στο φύλλο φιλοξενείται συνέντευξη του ομογενούς δικηγόρου, η οποία είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδα της Αμερικής ενώ όπως αναφέρει το άρθρο «Ο Γεώργιος Πλατσιδάκης ο οποίος εις το παρελθόν έχει φέρει στο δικαστήριο την πολιτεία του Λάνσιγκ πολλές φορές, έχει τώρα ενωθή με άλλους δικηγόρους Ελληνικής καταγωγής από το Ντητρόιτ προκειμένου να υποβάλλουν σε δίκη τον υπουργό των Εξωτερικών της Αμερικής Χένρυ Κίσσινγκερ και τον υπουργό Αμύνης Σλέσινγκερ, σχετικώς με τη βοηθεία προς την Τουρκία» ενώ στην συνέχεια επισημαίνεται ότι «η υποβληθείσα μήνυση φέρει το όνομα ΦΡΗΝΤΟΜ (Ελευθερία) και είναι τα αρχικά των ακολουθών λέξεων: Φίλοι σεβόμενοι την ισότητα για κάθε τάξιν ανθρώπων».

«Η οργάνωσις “Ελευθερία” αγωνίζεται να αποδείξη ότι η αμερικανική βοήθεια πρός την Τουρκία είναι αντισυνταγματική. Καταπατά τη συμφωνία του 1961, δύο αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τον καταστατικόν χάρτην του ΟΗΕ» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό ρεπορτάζ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα