Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Εφορεία Νεωτέρων Μνηµείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα ιδρυθή στα Χανιά

Για την ίδρυση Εφορείας Νεωτέρων Μνηµείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 23ης ∆εκεµβρίου 1975.

Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Θα ιδρυθή Εφορεία Νεωτέρων Μνηµείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα Χανιά. Τούτο προκύπτει από απάντηση του υπουργου Πολιτισµού και Επιστηµών κ. Τρυπάνη, σε ερώτηση του βουλευτή κ. Π. Πολυχρονίδη που κατετέθη στη Βουλή.
Στην απάντηση αυτή αναφέρονται αναλυτικώτερα τα εξής:
«Εν σχέσει προς τα θιγόµενα ζητήµατα της παλαιάς πόλεως των Χανίων αναγνωρίζεται η ανάγκη ιδρύσεως Εφορείας Νεωτέρων Μνηµείων και τοιαύτης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είς Χανιά διά του υπό κατάρτισην δε νέου Οργανισµού του Υπουργείου Πολιτισµού και Επιστηµών ελπίζοµεν ότι θα ληφθή µέριµνα διά την τακτοποίησιν του ζητήµατος.
Όσον αφορά είς την διάθεσιν των αναγκαίων πιστώσεων διά την αξιοποίησιν της παλαιάς πόλεως των Χανίων επίσης θα καταβληθή προσπάθεια εξασφαλίσεως τούτων εντός των δυνατοτήτων του νέου Προϋπολογισµού. Τέλος, σήµειούται ότι ο παλαιός λιµήν των Χανίων ως υπαγόµενος είς την κατηγορίαν των ιστορικών διατηρητέων µνηµείων εµπίπτει είς την αρµοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα