Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα ιδρυθή στα Χανιά

23 Δεκεμβρίου του 1975 στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, διαβάζουμε για την ίδρυση Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Θα ιδρυθή Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα Χανιά. Τούτο προκύπτει από απάντηση του υπουργου Πολιτισμού και Επιστημών κ. Τρυπάνη, σε ερώτηση του βουλευτή κ. Π. Πολυχρονίδη που κατετέθη στη Βουλή.
Στην απάντηση αυτή αναφέρονται αναλυτικώτερα τα εξής:
“Εν σχέσει προς τα θιγόμενα ζητήματα της παλαιάς πόλεως των Χανίων αναγνωρίζεται η ανάγκη ιδρύσεως Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και τοιαύτης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είς Χανιά διά του υπό κατάρτισην δε νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών ελπίζομεν ότι θα ληφθή μέριμνα διά την τακτοποίησιν του ζητήματος.
Οσον αφορά είς την διάθεσιν των αναγκαίων πιστώσεων διά την αξιοποίησιν της παλαιάς πόλεως των Χανίων επίσης θα καταβληθή προσπάθεια εξασφαλίσεως τούτων εντός των δυνατοτήτων του νέου Προϋπολογισμού. Τέλος, σήμειούται ότι ο παλαιός λιμήν των Χανίων ως υπαγόμενος είς την κατηγορίαν των ιστορικών διατηρητέων μνημείων εμπίπτει είς την αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα