Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Έλαβαν τα πτυχία τους οι πρώτες αποφοιτ/νες από τη Σχολή Νηπιαγωγών Χανίων

Πίσω στο 1975, όταν από τη Σχολή Νηπιαγωγών που λειτουργούσε στα Χανιά, οι πρώτες απόφοιτοι λάµβαναν τα πτυχία τους.
Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής στο φύλλο της 9ης Ιουλίου εκείνου του έτους «Αί πρώται πτυχιούχοι της Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων από της ιδρύσεως της έλαβον χθες το πτυχίον των, κατά την διάρκειαν τελετής η οποία εγένετο την 11ην πρωινήν εις το κτίριον της Σχολής.
Εις την τελετήν παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Ειρηναίος, ο κ. Νοµάρχης Χανίων, οι βουλευταί κ. Βασ. Πεντάρης και Πειραιώς κ. Ντεντιδάκης, ο κ. ∆ήµαρχος Χανίων, ο εκπαιδευτικός σύµβουλος του υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωπος του ∆/του 5ης Μεραρχίας, ο Α.∆.Χ. Κρήτης, ο Προϊστάµενος Υπηρεσιών, ∆/νται Σχολείων, ο πρόεδρος και τα µέλη της Σχολικής Εφορίας της Σχολής και πολλοί συγγενείς των σπουδαστριών.
Εν αρχή η χορωδία της Σχολής έψαλλε, την φήµην του Σεβασµιώτατου και το Απολυτήκιον της Πεντηκοστής και ακολούθως αι πτυχιούχοι έδωσαν την κατά νόµον διαβαιβέωσιν.
Εν συνεχεία ωµίλησε η ∆ιευθύντρια της Σχολής και µετά ταύτα απήυθυναν χαιρετισµόν προς τας πτυχιούχους κατά σειράν, ο Σεβασµιώτατος κ. Ειρηναίος, ο κ. Νοµάρχης, ο κ. ∆ήµαρχος και ο Εκπαιδευτικός Σύµβουλος του Υπουργείου Παιδείας.
Απαντες εξέφρασαν την ικανοποίησιν των διά την άψογον λειτουργίαν της Σχολής και συνεχάρησαν διά τούτο την ∆ιευθύντρια και το διδακτικόν προσωπικόν της Σχολής και ηυχήθησαν προς τα πτυχιούχος ευόδωσιν του έργου, το οποίον αναλαµβάνουν.
Τέλος, εγένετο η απονοµή των πτυχίων και η τελετή έληξε µε τον εθνικόν ύµνον, τον οποίον έψαλεν η χορωδία της Σχολής».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα