Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Έλαβαν τα πτυχία τους οι πρώτες αποφοιτ/ντες από την Σχολή Νηπιαγωγών Χανίων

Εσείς γνωρίζατε ότι στα Χανιά λειτουργούσε Σχολή Νηπιαγωγών και το 1975 οι πρώτες σπουδάστριες έλαβαν τα πτυχία τους;

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής, στο φύλλο της 9ης Ιουλίου εκείνου του έτους «Αί πρώται πτυχιούχοι της Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων από της ιδρύσεώς της έλαβον χθες το πτυχίον των, κατά την διάρκειαν τελετής η οποία εγένετο την 11ην πρωινήν εις το κτίριον της Σχολής. Εις την τελετήν παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Ειρηναίος, ο κ. Νομάρχης Χανίων, οι βουλευταί κ. Βασ. Πεντάρης και Πειραιώς κ. Ντεντιδάκης, ο κ. Δήμαρχος Χανίων, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωπος του Δ/του 5ης Μεραρχίας, ο Α.Δ.Χ. Κρήτης, ο Προϊστάμενος Υπηρεσιών, Δ/νται Σχολείων, ο πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Εφορίας της Σχολής και πολλοί συγγενείς των σπουδαστριών.

Εν αρχή η χορωδία της Σχολής έψαλλε προσευχήν, την φήμην του Σεβασμιώτατου και το Απολυτήκιον της Πεντηκοστής και ακολούθως αι πτυχιούχοι έδωσαν την κατά νόμον διαβαιβέωσιν.

Εν συνεχεία ωμίλησε η Διευθύντρια της Σχολής και μετά ταύτα απηύθυναν χαιρετισμόν προς τα πτυχιούχους κατά σειράν, ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος, ο κ. Νομάρχης, ο κ. Δήμαρχος και ο Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας.

Απαντες εξέφρασαν την ικανοποίησιν των διά την άψογον λειτουργίαν της Σχολής και συνεχάρησαν διά τούτο την Διευθύντρια και το διδακτικόν προσωπικόν της Σχολής και ηυχήθησαν προς τας πτυχιούχους ευόδωσιν του έργου, το οποίον αναλαμβάνουν.

Τέλος, εγένετο η απονομή των πτυχίων και η τελετή έληξε με τον εθνικόν ύμνον, τον οποίον έψαλεν η χορωδία της Σχολής».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα