Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

1975: Έλληνας πήρε βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών

Για την βράβευση του Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στο φεστιβάλ Καννών, για το έργο του “Ειδικό Τμήμα” διαβάζουμε στο φύλλο της 24ης Μαΐου 1975.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής σχετικά «ο Έλληνας σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς μοιράστηκε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για το έργο του “Ειδικό Τμήμα” στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών.
Η Αλγερινή ταινία “το χρονικό των ανήσυχων χρόνων” που αναφέρεται στην ιστορία της Αλγερίας μέχρι της ενάρξεως του πολέμου της ανεξαρτησίας, κέρδισε χθές το “Γκράν – πρι” του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών. Είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Αλγερία συμμετέχει στο φεστιβάλ.
Το δεύτερο βραβείο, το λεγόμενο “ειδικό γκράν πρι” δόθηκε στην Δυτικογερμανική ταινία “Το αίνιγμα του Κασπάρ Χάουζερ”, που αφορά στην ιστορία ενός ανθρώπου που κράτησαν φυλακισμένο σε ένα υπόγειο, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Εν τω μεταξύ το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη μοιράστηκαν ο Καναδός Μισέλ Μπρώ για την ταινία του “Οι διαταγές” και ο Έλληνας Κώστας Γαβράς, για το νέο πολιτικό έργο του, “Ειδικό Τμήμα”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα