Για τους πρώτους κανόνες που εφαρµόστηκαν στην Ελλάδα όσον αφορά το τυποποιηµένο ελαιόλαδο διαβάζουµε στο φύλλο της 21ης Σεπτεµβρίου 1975.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Με απόφαση του υφυπουργού Εµπορίου κ. Παναγιωτοπούλου υποχρεούνται οι τυποποιητές ελαιολάδου όπως αναγράφουν επί της πλαστικής φιάλης:
α) Το ονοµατεπώνυµό τους και την διεύθυνσή τους
β) Το καθαρό βάρος του περιοχοµένου
γ) Την ποιότητα διά της είς ελαϊκό οξύ περιεκτικότητος
δ) Την ονοµασία του ελαιολάδου, όπως καθορίζεται υπό του κώδικος τροφίµων».