Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Πίσω στον Ιανουάριο του 1975 και συγκεκριμένα στο φύλλο της 5ης/1, φιλοξενείται άρθρο για την λειτουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στα Χανιά.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Υπό του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού Υπηρεσίας Ν. Χανίων ανακοινώθη ότι από του τρεχον. μηνός Ιανουαρίου (13/1) θα λειτουργήση είς την πόλιν μας Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με τη συμβολή και συνεργασία του ΕΟΤ διά τάς ειδικότητας οροφοκόμου και τραπεζοκόμου.
Οι υποψήφιοι δέον να έχουσιν απολυτήριον Δημοτικού Σχολείου ή ενδεικτικόν Δ’ τάξεως οι άγοντες άρρενες ηλικίαν άνω των 30 ετών και αί άνω των 25 ετών θήλεις.
Κατά την διάρκειαν της εκπαιδεύσεως η οποία διαρκεί 40 εργάσιμους ημέρας θα καταβάλλεται είς τους εκπαιδευόμενους υπό της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ ημερήσιον επίδομα εκ δρχ. 182,16 διά τους άρρενας άνω των 18 ετών και 158,40 διά τάς άνω των 18 ετών θήλεις.
Οι ηλικίας κάτω των 18 ετών αμφότερων των φύλλων θα λαμβάνουν 99 δρχ ημερησίως. Επίσης άπασαι αί κατηγορίαι θα ασφαλίζονται δαπάναις του ΟΑΕΔ είς το ΙΚΑ.
Διά περισσοτέρας πληροφορίας οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται καθημερινώς είς την υπηρεσίαν ΟΑΕΔ Ν. Χανίων οδός Ρεούφ Πασά 4».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα