Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Μας απειλεί η ρύπανση της Μεσογείου

Ενα ρεπορτάζ με τίτλο «Μας απειλεί η μόλυνση της Μεσογείου», το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και… “σημερινό” διαβάζουμε στο φύλλο της 18ης Δεκεμβρίου 1975.
Αναφέρει το σχετικό άρθρο «Η συνεχώς αυξανόμενη μόλυνση της Μεσογείου απειλεί την οικονομική και κοινωνική ευημερία των λαών των χωρών που βρίσκονται στις ακτές της.
Την προειδοποίηση απευθύνουν οι ειδικοί του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την μόλυνση του περιβάλλοντος και της Παγκοσμίου Οργανώσεως Υγείας που πρόκειται να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν τρόπους μετρήσεως της ποσότητος και της καταλληλότητος των υδάτων κοντά στις ακτές.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα εξετασθούν δείγματα του βυθού καθώς και οι εκροές υπονόμων, θα γίνη παρακολούθηση των ακτών για σβώλους πίσσας που πετάει έξω ή θάλασσα και για κηλίδες πετρελαίου. Επίσης για την διαπίστωση υπάρξεως λάσπης νεκρών οργανισμών ή φυτικών και άλλων νοσογόνων παραγόντων.
Στην σχετική σύσκεψη κατά την οποία συνεζητήθη η έναρξη της εκστρατείας αντιπροσωπεύθηκαν η Αλγερία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Ελλάς, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Λιβύη, η Μάλτα, το Μονακό, η Ισπανία, η Τυνησία, η Τουρκία και η Γιουγκοσλαβία
Η παρακολούθηση και οι έρευνες από επιστήμονες των δύο αυτών Οργανισμών θα αρχίση το 1976 και θα συνεχισθή επί δύο χρόνια για να διαπιστωθεί με ποιο ρυθμό αυξάνονται η ρύπανση και η μόλυνση»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα