Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

1975: Μητροπολίτης Χανίων ο αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Αθανασιάδης

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Πέρασαν 46 χρόνια από όταν η Ιερά Σύνοδος της Κρήτης εξέλεξε Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου τον σεβασμιότατο νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο Αθανασιάδη. Όπως είναι αναμενόμενο η είδηση είχε απασχολήσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 9 Φεβρουαρίου του 1975 αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στο σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο “Μητροπολίτης Χανίων ο αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Αθανασιάδης” «ύστερα από μιά δίωρη σύσκεψη, η Ιερά Σύνοδος της Κρήτης εξέδωσε χθες την απόφασή της για τους νέους Μητροπολίτες.

– Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Αθανασιάδης διά την Μητρόπολιν Κυδωνίας και Αποκορώνου. Ούτος κατάγεται εκ Ρεθύμνου και είναι από ετών Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

– Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κυπριωτάκης διά την Μητρόπολιν Κισσάμου και Σελίνου. Ούτος ήταν πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης εις το Ηράκλειον.

– Αρχιμανδρίτης Θεοδ. Τζεδάκης διά την Μητρόπολιν Λάμπης και Σφακίων. Ούτος ήτο επί χρόνια εις την “φρουράν” της Αρχιεπισκοπής, εις το Ηράκλειον»

Στην συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται «Ως πληροφορούμεθα την ερχόμενην Κυριακήν θα γίνη η ενθρόνισις του Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου».

Σε ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας διαβάζουμε μεταξύ άλλων «Η εκλογή του αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίου Αθανασιάδη σαν Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου έδωσε αφορμή για σειρά ευμενών σχολίων και ελπίδων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Κυρία Τωμαδάκη πολύ ενδιαφέρουσα και η σημερινή αναφορά σας!
    Ίσως θα ήταν καλύτερα αν βάζατε και μια φωτογραφία του Μητροπολίτου!

  2. Οι μεγαλοδολοφόνοι ΦΛΑΒΙΟΙ της Ρώμης ,Ο πατήρ ΒΕΣΠΑΣΙΑΝΟΣ και ο υιός ΤΙΤΟ κατέσφαξαν το +67 τους επαναστατημένους υπόδουλους Εβραίους,το +70 ισοπέδωσαν την Ιερουσαλήμ και έκτισαν το Κολοσσαίο στη Ρώμη με χιλιάδες αιχμάλωτους Εβραίους.Μεταξύ των αιχμαλώτων και ο Ιώσηπος=ΙΩΣΗΦ το πνεύμα που πρόβλεψε την άνοδο του Βεσπασιανού στο ανώτατο αξίωμα του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. Αυτοί οι ΤΡΕΙΣ ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ και ΠΝΕΥΜΑ δημιούργησαν και την αντίστοιχη θρησκεία που τη σέρνουμε ακόμη και σήμερα ως ΑΛΗΘΙΝΗ.
    Το κυρίως κήρυγμα αυτής της θρησκείας είναι πως οι υπόδουλοι των ΡΩΜΑΙΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ θα έπρεπε να εξελιχθούν σε ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ υπόδουλους. Σπουδαία θρησκεία και να τη χαιρόμαστε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα