Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

1975: Νέος τρόπος μετρήσεως της μολύνσεως σε τουριστικές παραλίες της Μεσογείου

Για έναν νέο τρόπο μέτρησης της μόλυνσης στη Μεσόγειο θάλασσα διαβάζουμε στο φύλλο της 21ης Δεκεμβρίου 1975.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «επιστήμονες και Υγειονομικοί από 15 χώρες συμφώνησαν χθές επί μεθόδων μετρήσεως της μολύνσεως στις τουριστικές παραλίες της Μεσογείου και των παράκτιων υδάτων που χρησιμοποιούνται ως εκτροφεία οστράκων.
Ετσι από την προσεχή άνοιξη 30 έως 40 εργαστήρια σε μεσογειακές χώρες θα προβαίνουν σε δειγματοληψίες των υδάτων των παραλιών για διαπίστωση μολύνσεως και θα παρακολουθούν τις παραλίες για κηλίδες πετρελαίου, πίσσα, ξύλα και άλλα απορρίματα.
Σκοπός του σχεδίου που θα συνεχισθή επί δύο χρόνια ή διαπίστωση της επιδεινώσεως της μολύνσεως και η εξεύρεση μεθόδων καταπολεμήσεώς της.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια πενθημέρου συναντήσεως που διωργάνωσε το πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και η παγκόσμια οργάνωση υγείας.
Υπεύθυνοι εδήλωσαν ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν μετρήσεις κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε ολόκληρη την μεσογειακή λεκάνη. Τούτο θα καταστήση δυνατές τις συγκρίσεις των συνθηκών που βρίσκονται σε διάφορες παραλίες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα