Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1975: Ολονύκτια περιπέτεια κρις-κράφτ στη Σούδα

Για την… εν πλω περιπέτεια τριών νεαρών τουριστών διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 8ης Αυγούστου 1975.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Ολυνύχτια περιπέτεια στην θάλασσα του κόλπου της Σούδας έζησαν προχθές 3 νεαροί τουρίστες όταν το κρις – κράφτ πουχαν πάρει για να κάνουν ένα θαλασσινό περίπατο έπαθε μηχανική βλάβη και έμειναν έρμαιοι των μελτεμιών ανοιχτά του κόλπου.

Συγκεκριμένα στις 3,30 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης οι 17χρονοι Γερμανοί Ρούντ Ντόρμουντ και Οβάλ Ντόρμουντ και η 16χρονη Ολλανδέζα Ούρσουλα Γουέστρα πήραν από την παραλία του εξοχικού κέντρου “Κυανή Ακτή” (κοντά στις Καλύβες Αποκορώνου) ένα κρίς – κράφτ για να κάνουν μία απογευματινή βόλτα στη θάλασσα.

Αργότερα όμως το κρίς – κράφτ έπαθε μηχανική βλάβη μ’ αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο ανοιχτά του κόλπου». Όπως αναφέρεται στη συνέχεια του ρεπορτάζ «Κατά τις 11,30 το βράδυ ανησύχησε ο ιδιοκτήτης του κέντρου και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Χανίων.

Αμέσως δύναμη του Λιμεναρχείου μ’ επικεφαλής τον αξιωματικό υπηρεσίας επέβησαν από το λιμάνι της Σούδας σε ρυμουλκό του Ναυστάθμου Κρήτης και άρχισαν την αναζήτησην στην υποδειχθήσα περιοχή» ενώ στο τέλος αναφέρεται ότι «Οι εντατικές έρευνες των λιμενικών συνεχίσθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας χωρίς αποτέλεσμα. Μόνο στις 8 παρά τέταρτο το πρωί χθες επεσημάνθηκε το κρίς – κράφτ με τους 3 αλλοδαπούς στην παραλία της νησίδας Παλιοσούδα (απέναντι από τον όρμο Μαράθι του Ακρωτηρίου). Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ λίγο αργότερα το ρυμουλκό μετέφερε αυτούς και το πλοιάριο τους στην Σούδα»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα