Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: Σπήλαιο – Πολιτεία ανεκαλύφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής

Για τη σπουδαία ανακάλυψη του σπηλαίου των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 26ης Σεπτεμβρίου 1975.
Αναφέρει σχετικά το δημοσίευμα της εποχής «από τα μέχρι στιγμής ευρήματα που έχουν συλλέγει στο περίφημο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου ευρέθη ο άνθρωπος του Νεαντερτάλ, διαπιστώνεται ότι πρόκειται περί της μεγαλύτερης πολιτείας που έχει ανακαλυφθή σ’ ολόκληρο τον κόσμο ηλικίας από 500.000 μέχρι 100.000 χρόνια.
Τ’ ανωτέρω ανεκοίνωσε παρουσία του υπουργού Β. Ελλάδος κ. Μάρτη ο διεθνούς φήμη ανθρωπολόγος καθηγητής κ. Πουλιανός ο οποίος από μηνός ερευνά το περίφημο σπήλαιο των Πετραλώνων που βρίσκεται στην Μέση Χαλκιδική.
Ο κ. Πουλιανός είπε επίσης ότι το σπήλαιο -πολιτεία του Πεκίνου δεν έπρεπε να αριθμή πληθυσμό περισσότερο από μερικές δεκάδες, ενω ο πληθυσμός της πολιτείας των Πετραλώνων θα πρέπει να υπερέβαινε τους 100 κατοίκους.
Αναφερόμενος στο σπήλαιο είπε ότι αυτό θα πρέπει να εγκαταλείφθηκε από τους τελευταίους ανθρώπους πριν από 50-60000 χρόνια και ότι σε απόσταση 5 χλμ περίπου, έχει εντοπισθή χώρος όπου οι άνθρωποι της εποχής εκείνης έκτισαν τις πρώτες καλύβες τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα