Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1975: “Συναγερµός στα Χανιά για τόν σηµερινό ιστορικό αγώνα µε τον ΠΑΟΚ”

Μάρτιος του 1975 και όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εφηµερίδας µε τίτλο “Συναγερµός στα Χανιά για τόν σηµερινό ιστορικό αγώνα µε τον ΠΑΟΚ” της 19ης Μαρτίου, τα Χανιά θα αντιµετώπιζαν τον ΠΑΟΚ.

Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Το ανάποδο µέτρηµα του χρόνου κοντεύει να τελειώση. Κι έτσι σε λίγες µόνο ώρες οι ποδοσφαιριστές του τοπικού συγκροτήµατος θα αντιµετωπίσουν στον µεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας τους, τον κυπελλούχο Ελλάδος ΠΑΟΚ. Και φυσικά έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι υποχρεώσεις τους είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά».
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ διαβάζουµε «Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Και είναι δύσκολο (όχι όµως και ακατόρθωτο) να υποταγή. Κι αυτό γιατί αφ’ ενός µεν έχει την αίγλη της µεγαλύτερης οµάδας και τον τίτλο του κυπελλούχου, αφ’ ετέρου έχει το µειονέκτηµα ότι αγωνίζεται εκτός έδρας, σε ασυνήθιστα σκληρό τερραίν και χωρίς δύο διεθνείς: Τον Αχιλλέα Ασλανίδη και τον Χρήστο Τερζανίδη».
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ διαβάζουµε δηλώσεις του τότε προπονητή της οµάδας της Θεσσαλονίκης Λοράντ και του ποδοσφαιριστή Γούναρη ενώ όπως σηµειώνει ο συντάκτης του άρθρου «Εν τω µεταξύ οι Χανιώτες, παρά τις απώλειές τους (δεν αγωνίζονται οι Σκίντζος – Τσάκαλος που απεβλήθησαν στο µάτς µε την Χαλκίδα) αναµένεται να αγωνισθούν µε ασίγαστο πάθος και ιερό φανατισµό προκειµένου να αποδώσουν όσο πιο καλά µπορούν και να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους, ελπίζοντας ακόµη και σε θριαµβευτική νίκη».
Όσον αφορά τους φιλάθλους των Χανίων διαβάζουµε ότι «Εκείνο που πραγµατικά συµβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του χανιώτικου ποδοσφαίρου είναι η πρωτοφανής κινητοποίηση που παρατηρείται στους φιλάθλους κύκλους των Χανίων. Φίλαθλοι από όλα τα διαµερίσµατα του Νοµού και της Κρήτης γενικά, θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν το µεγάλο αυτό παιχνίδι και µε την ”ηφαιστειώδη” παρουσία τους να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστάς στην υπερπροσπάθεια που θα καταβάλουν. Εν τω µεταξύ τα εισιτήρια του σηµερινού αγώνος έχουν γίνει ανάρπαστα. Φυσικό είναι άλλωστε, αφού το ενδιαφέρον του αγώνος είναι τεράστιο»
Για την ιστορία να πούµε, ότι όπως διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας στις 20 Μαρτίου «Ο ΠΑΟΚ µε τον διαιτητήν ενίκησε τον ΑΟ Χανιά µε 1-0» ενώ όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου µεταξύ άλλων «Ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές στιγµές έζησε χθές ο φίλαθλος κόσµος των Χανίων»… «Επτά χιλιάδες στριµωγµένοι σαν σαρδέλλες, φίλαθλοι, δεν έπαψαν στιγµή να φωνάζουν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα